Ljubljana, četrtek, 18. april 2019, 14:32

Glavobol

V pravem pomenu besede me je napadel danes. Glavobol. Še dobro, da obstajajo čarobne pilule, ki kljub tovrstnim težavam omogočijo, da glava vendarle opravi svoje delo. Ko se počasi sestavljajo koščki sestavljanke, pa ugotavljam, da žal za državno raven čarobnih pilul ni. Če boli glava, tudi ostali deli telesa ne morejo dobro delovati in tako imamo že dalj časa v tej naši ljubi Sloveniji na vrhu zdravstvene težave.


Misliti na skupno hišo

Kdor spremlja dogajanje, ima občutek, da se v zadnjem obdobju politični dogodki kar prerivajo med seboj. Neprestano smo na bojni nogi, vse je nekam naelektreno in povsod mrgoli protislovij.


Radijski misijon prižiga luči, ki svet kažejo v drugačni podobi

Teden radijskega misijona je tudi za nas radijce poseben, posvečen čas. Teden pred cvetno nedeljo je že 14 let zapored vrhunec našega poslanstva in dela.


Neznanje je moč

»Ministru Pikalu je uspelo združiti nemogoče. Uresničiti odločbo Ustavnega sodišča, hkrati pa zaščiti javno šolstvo pred razgradnjo, povečanjem vliva cerkve in komercializacijo. Javno šolstvo imamo, da povečujemo znanja in možnost vseh, ne le elite.«


Kako smo v Rimu lovili kardinala, morebitnega papeža …

Bi naredili skoraj 800 kilometrov za intervju, za katerega nimate vnaprej določenega točnega datuma, kaj šele ure? No, mi smo jih. Naj vam povem zgodbo od začetka.


Česa nam danes tako manjka?

Včeraj smo praznovali materinski dan. Koliko žensk pa je danes sploh še obdarjenih s tem izjemnim darom materinstva? Poglejmo nekaj statistike. Povprečna starost mater v Sloveniji narašča, smo pa med tremi članicami Evropske unije, kjer so matere najbolj delovno aktivne, pravi Statistični urad.


Sodelovalna graditev prihodnosti?

Ob desetletnici Resolucije parlamenta EU o evropski zavesti in totalitarizmih z dne 2. 9. 2009 so poslanci SDS na Državni zbor naslovili Predlog Deklaracije o podpori Resoluciji s strani organov naše države. Resolucijo je parlament EU naslovil tudi parlamentom in vladam svojih članic in tudi drugim.


Skodelica kave

Pred časom me je uslužbenka v enem od gostinskih lokalov ogovorila s širokim nasmehom: »Tale vaša kavica bo pa na moj račun.« Spomnil sem se je. Kak mesec nazaj me je prepoznala kot voditelja na Radiu Ognjišče in me s solznimi očmi prosila, če lahko takoj posredujem molitveni namen za njeno prijateljico, ki se je hudo poškodovala pri delu. »Zdaj je že doma in zdravniki so ji uspeli rešiti vid. Prepričana sem, da je tudi molitev na radiu pomagala. Hvala vam,« je hitela razlagati.


Civilizacijski napredek ali regresija

Eden od pomembnih očetov sodobne Evrope Robert Schuman, v svoji knjigo Za Evropo, v poglavju, ki ima pomemben naslov: »Prej kot vojaško zavezništvo ali gospodarska entiteta mora biti Evropa kulturna skupnost v najbolj vzvišenem pomenu te besede«, zelo nazorno postavi trajne temelje za evropsko skupnost.


Tito na Sabotinu nas vrača v totalitarni čas

Prav je, da so slovenski politiki obsodili besede, ki jih je izrekel predsednik evropskega parlamenta Antonio Tajani. Kdor pozna vsaj malo pozna, kako malo naši sosedje Italijani vedo o naši zgodovini, se takemu izpadu ne sme čuditi. Nasprotno pa težko najdemo Slovenca, ki ne bi vedel, da je naša zahodna soseda Italija, kot tudi del njene zgodovine.


Novejše novice | Starejše novice