Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:40

Na jedilnem listu seznam sendvičev in vprašanje »Zakaj si tukaj?«

John Strelecky je diplomiral na univerzi za aeronavtiko in postal pilot. Zaradi težav s srcem, je moral zamenjati poklicno pot, zato je dokončal še šolo za menedžment. V oddaji Sol in luč smo poslušali nekaj odlomkov iz njegove knjige »Kavarna na koncu sveta«, ki je izšla pri založbi Učila in je postala svetovna uspešnica.


Mojca Giacomelli: Pojdite k izviru

Mojca Giacomelli je mama petih otrok, enkrat babica, ki je na misijonu v Šentvidu spregovorila o poti za Njim. Posnetek smo predvajali v oddaji Mladoskop.


Vabljeni na romanje v Fatimo

19. in 20. oktobra vas, ob 102. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, vabimo na romanje v to največje portugalsko romarsko središče. Tam se je Marija, 13. maja 1917, prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat je Fatima zaslovela po vsem svetu. Romanje bo vodil andškof Anton Stres.


Hvaležen je mami, ker ga je postavila na ulico

Lucija Šeme in Klemen Plejić sta zaročenca, ki zelo preudarno gledata na življenje in svoj odnos. Verjetno zaradi preteklih življenjskih izkušenj, ki sta jih podelila tudi z nami v oddaji Kolokvij.


Marko Juhant: Vzgojni recepti, ki delujejo

Obstajajo, pravi Marko Juhant, specialni pedagog. Gostili smo ga v sobotni oddaji "Za življenje, za danes in jutri". Najuporabnejše, in veliko jih je, je združil v knjigo, ki bo izšla v kratkem. Splošni recept za kakovostno življenje, pravi, je pri vrednotah.


Rok Pogačnik: Evropa je prehrupna, potrebuje tišino

Teden molitve za duhovne poklice in teden Evrope, vsebini, ki se odvijata istočasno in se na prvi pogled morda ne povezujeta, a sta prepleteni pri vprašanju prihodnosti stare celine. Torej, ključni za mojo in tvojo prihodnost.


Slovenska karitas zelo sprejeta med ženskami v Bosni in Hercegovini

Najlepše je doma. Najkakovostnejše ustvarjanje in razvijanje je mogoče v okolju, kjer smo se rodili, učili, kjer so naše korenine. Slovenska karitas s pomočjo projekta opolnomočenja žensk, ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, pomaga ženskam v Bosni in Hercegovini, da zaživijo v svojem domačem okolju. O tem ozavešča tudi projekt MIND. To v teh dneh na terenu spoznava tudi Radio Ognjišče.


Rudi Zgaga: "Glavni aspirin je v zaupanju"

Slovenija ima zaradi razgibane pokrajine številne doline v objemu gora, do katerih se vijejo vijugaste poti, so težko dostopne, zato se zdi, da so odmaknjene in ljudje v njih prikrajšani za sodobno udobje. A ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled.


Z modne piste na pot za Gospodom

"Nisem angel" je knjiga nekdanje manekenke Kylie Bisutti, ki je v modni industriji dvignila kar precej prahu, ko je uspešno kariero pri 21. letih zamenjala za hojo za Kristusom. Odlomke iz knjige, ki je izšla pri založbi Družina, smo prebirali v oddaji Sol in luč.


Gostečnik: V dopust vsak nosi samega sebe, svoj nahrbtnik

Za nami je praznični teden, veliko ljudi si je privoščilo oddih. Opaža se, da starši velikokrat stremijo k temu, da bi čim bolj izkoristili čas, hkrati pa se zdi, da takrat, ko se vse zgosti, postanejo odnosi napeti in hitro poči. O bistvenem v odnosih in tudi zakaj je veliki četrtek posebnega pomena za zakonce smo s p. Christianom Gostečnikom govorili v oddaji »Za življenje«.


Novejše novice | Starejše novice