Ljubljana, sreda, 19. december 2018, 15:14

ŠVICA, alpski biser

V samem srcu Evrope, skrita med zasneženimi alpskimi vršaci, leži dežela, katere naravne lepote so skoraj neopisljive. Vrhovi alpskih gora, ki se zrcalijo v “ogledalu” nešteto smaragdnih jezer, slikovite doline, bučanje slapov in pristna narava popolnoma prevzamejo vse naše čute.


8. Mini počitnice Radia Ognjišče

8. Mini počitnice Radia Ognjišče bodo od 25. do 27. januarja v Moravskih Toplicah, v Termah 3000, ki imajo kar 5.000 m² vodnih površin. Naše bivanje je lahko v hotelih Ajda in Termal ter v depadansi hotela Terma in apartmajih Trobentice.


Opera Macbeth po posebej ugodni ceni za poslušalce Radia Ognjišče

Verdijeva opera Machbet ta petek, 14. 12., ob 19. uri za poslušalce Radia Ognjišče po posebej ugodni ceni.


Moški mora poklekniti in priznati ranljivost, da lahko pomaga drugim

V adventnem času na poseben način prihaja močno do izraza lik skromnega, ponižnega in hkrati trdnega Jezusovega in Marijinega varuha, sv. Jožefa. Tako smo v oddajo »Srečanja« povabili predstavnike prvega mednarodnega srečanja sv. Jožefa, Luko Mavriča, Blaža Bilbana in Janeza Vehovca.


Sestri Katarina in Helena Urh: Dobrota naj bo na prvem mestu

"Si mislim", je pripovedovala Katarina Urh, "če mi je Bog dal veselo srce, je prav, da mu tako tudi odgovarjam, s tem prihajam tudi med ljudi. Pravijo, vsa srca odpreš, če se nekomu nasmehneš."


Alenka Rebula: Praznovanje je počastitev

"Ko slišim besedi veseli december, se s tem ne morem strinjati, veselja ne moremo izbrati in ga naročiti, veselje se rodi iz čistega srca." Tako je v oddaji Za življenje, za danes in jutri razmišljalaAlenka Rebula, ki je z Josipo Prebeg napisala knjigo Pristno praznično, ki nas bralce vabi k dopolnitvi vsebine. Vodi nas skozi svetove, ki jih morda še nismo odkrili in ki prebujajo najlepše v življenju.


Rok Trkaj: Čas je denar, torej si podarimo čas

Dijakinje Škofijske klasične gimnazije Šentvid v Ljubljani, Ema, Eva, Zala in Karolina: »Večina otrok Miklavža pozna po nošenju daril, toda Miklavž je veliko več kot to."


Spletno nakupovanje tudi med Slovenci narašča

Družba Ceneje je predstavila izsledke najnovejše raziskave o spletnem trgu v Sloveniji, ki sta jo izvedla Shopper’s Mind Slovenija in raziskovalna agencija Valicon.


»Rad te imam« - protistrup zasvojenosti

Ko pomislimo na zasvojenost, imamo največkrat pred očmi droge, alkohol, cigarete... A obstaja vedno več nekemičnih zasvojenosti, ki so povezane z odnosi, omrežji. Kako jih prepoznati, se z njimi spopasti in kako zaščititi otroke pred temi pastmi, smo se v oddaji Pogovor o pogovarjali z zdravnico in psihoterapevtko Sanjo Rozman, zakonsko in družinsko terapevtko Andrejo Poljanec in Bojanom Kodelja iz zavoda Neodvisen.si.


Ljubka Šorli, pomembna slovenska pesnica, katere opus obsega več kot tisoč pesmi

Ob letošnji petindvajsetletnici smrti pesnice Ljubke Šorli so izšle Goriške pesmi, izbor njenih pesniških del, ki jih je izbral in uredil Igor Tuta, tudi njen nečak. Njena pesniška zapuščina je bogata, obsega več kot 1030 pesmi. Večina je doslej neobjavljenih, ali pa so izšle v manj dostopnih revijah in časnikih od Gorice do Južne Amerike.


Novejše novice | Starejše novice