Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Sveta maša in okrogla miza ob 24-letnici Radia Ognjišče

Slovenija | 28.11.2018, 06:37

Radio Ognjišče je danes dopolnil 24 let. Praznovanje je tudi tokrat razdeljeno na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki je bil v nedeljo, 18. novembra in na sveto mašo, ki bo na današnji rojstni dan ter priložnostno okroglo mizo, na kateri bosta sodelovala dr. Jože Dežman in dr. Jože Možina. Sveto mašo bo daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. 

Povod za okroglo mizo je zanimanje naših poslušalcev za tematike oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče in »Pričevalci« na RTV Slovenija. Novinar dr. Jože Možina je 22. julija letos v oddaji »Intervju« gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana. Tam je bilo mogoče slišati sicer vrsto stvari, ki pa jih poslušalci oddaje »Moja zgodba« že poznajo. »Lahko bi rekli, da nismo slišali nič novega. Presenečeni pa smo bili nad odzivom sicer majhnega a vplivnega dela javnosti. Nekaj časa je bilo celo vprašanje, če nacionalna televizija, ki opravlja servis vseh državljanov, na pritisk zveze borcev in posameznih levičarskih intelektualcev oddaje »Pričevalci« ne bo celo ukinila, njenega urednika dr. Možino pa sankcionirala,« je zapisal voditelj oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče Jože Bartolj, ki bo v pogovoru gostil dr. Možino in dr. Dežmana.

Začetek: Sveta maša ob 12. uri (cerkev v Zavodu sv. Stanislava). Okrogla miza pa predvidoma ob 13. uri (dvorana v Zavodu sv. Stanislava).

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.