Ljubljana, ponedeljek, 16. december 2019, 08:53

Sveta maša in okrogla miza ob 24-letnici Radia Ognjišče

Radio Ognjišče
Foto © ARO

"Sveti maši boste lahko prisluhnili in si jo ogledali v video prenosu tudi na naši spletni strani."

Radio Ognjišče je danes dopolnil 24 let. Praznovanje je tudi tokrat razdeljeno na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki je bil v nedeljo, 18. novembra in na sveto mašo, ki bo na današnji rojstni dan ter priložnostno okroglo mizo, na kateri bosta sodelovala dr. Jože Dežman in dr. Jože Možina. Sveto mašo bo daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. 

Povod za okroglo mizo je zanimanje naših poslušalcev za tematike oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče in »Pričevalci« na RTV Slovenija. Novinar dr. Jože Možina je 22. julija letos v oddaji »Intervju« gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana. Tam je bilo mogoče slišati sicer vrsto stvari, ki pa jih poslušalci oddaje »Moja zgodba« že poznajo. »Lahko bi rekli, da nismo slišali nič novega. Presenečeni pa smo bili nad odzivom sicer majhnega a vplivnega dela javnosti. Nekaj časa je bilo celo vprašanje, če nacionalna televizija, ki opravlja servis vseh državljanov, na pritisk zveze borcev in posameznih levičarskih intelektualcev oddaje »Pričevalci« ne bo celo ukinila, njenega urednika dr. Možino pa sankcionirala,« je zapisal voditelj oddaje »Moja zgodba« na Radiu Ognjišče Jože Bartolj, ki bo v pogovoru gostil dr. Možino in dr. Dežmana.

Začetek: Sveta maša ob 12. uri (cerkev v Zavodu sv. Stanislava). Okrogla miza pa predvidoma ob 13. uri (dvorana v Zavodu sv. Stanislava).

Ne spreglejte: