Ljubljana, ponedeljek, 19. november 2018, 10:43

RAZPRODAN 24. Gala koncert Radia Ognjišče

Nocoj pripravljamo tradicionalni Gala koncert ob 24. obletnici začetka 24-urnega radijskega programa. Prva predstava se je odvila že ob 15.00 popoldne, večerno ob 19.00 pa bomo neposredno prenašali tudi prek spleta in tako vsem, ki niste mogli do vstopnic, omogočili, da si koncert že nocoj ogledate. Koncert bo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma ob 19.00. Vabljeni k spremljanju!


Zapreti usta in odpreti srce. Poslušati.

Potem ko je film Marijina zemlja tudi v slovenskih kinematografih zabeležil velikanski uspeh (ogledalo si ga je več kot 11.000 ljudi, kar je 2.000 več od povprečja za nek film), je v Slovenijo prišel še film Največji dar, delo istega režiserja Juana Manuela Cotela. Za matično Španijo je bila tokrat Slovenija prva država, kjer je bila premiera tega filma.


Aleksander Mežek praznuje

Vabilo na nedeljski koncert v ljubljanski Operi razkriva kako hitro teče čas. Aleksander Mežek praznuje sedemdeseti rojstni dan. V spominu in zavesti zvestih poslušalcev je še vedno rosni mladenič, razpet med Anglijo in Slovenijo. V resnici pa že nekaj let mirno biva v rodni Žirovnici in se veseli popolne vrnitve h koreninam.


Od študija do prve zaposlitve – Karierni dan na Teološki fakulteti

Namen in iztek študija se je zelo spremenil. »Študij ni več usmerjen v »profesijo«, v upravljanje poklica, ta leta so mimo«, je za Mladoskop dejala Sabina Žnidaršič Žagar, karierna svetovalka, in dodala: »Izobražujemo mlade ljudi za samostojno, ustvarjalno in sodelovalno življenje. To so njihove kariere."


Odkrij svoj talent

Mladi po vsej Evropi imajo številne možnosti za razvoj svojih poklicnih spretnosti. Pri Evropski komisiji si prizadevajo, da bi poklicno izobraževanje postalo prva in ne druga izbira, kot se pogosto dogaja. 


Ste dobro posušili drva?

V zadnjem času se veliko govori o dejstvu, da ogrevanje z ne dovolj suhimi drvmi onesnažuje okolje in hkrati povzroča veliko večje stroške ogrevanja. Enake ugotovitve verjetno veljajo tudi za druga lesna goriva, Zveza potrošnikov pa je v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom tudi letos izvedla test kakovosti lesnih peletov in prišla do zanimivih ugotovitev. Ob teh temah smo se ustavili v Svetovalnici, naša gostja je bila dr. Nike Kranjc z Gozdarskega inštituta Slovenije.


Naš gost - Dragica Čadež

Pred mikrofon smo povabili akademsko kiparko in pedagoginjo Dragico Čadež, ki »sodi med najvidnejše slovenske umetnike sploh. Kot kiparka si je s svojim obsežnim opusom v slovenski zgodovini in še posebno v slovenski likovni umetnosti pridobila najodličnejše mesto,« so zapisali v utemeljitvi ene zadnjih nagrad, ki jo je prejela lani za življenjsko delo od stanovskega društva Sekcije kiparjev in umetnikov, ki delujejo v javnem prostoru pri Zvezi društev likovnih umetnikov Slovenije - ZDSLU.


Martinovo: Spoštljivo okušajmo novo vino!

"Narava nam je letos, ob pridnem delu kraških vinogradnikov in vinarjev, dala lepo letino. To je maja nakazal že sv. Urban, trta je lepo zacvetela in vse se je potem razvijalo v en zelo dober, kakovosten in tudi količinsko bogatejši letnik, kot so bili minuli," je v nedeljski kmetijski oddaji povedala Majda Brdnik, svetovalka specialistka KGZ Nova Gorica, ki pokriva Kras in Slovensko Istro.


Nadškof Cvikl o spremembah v Sloveniji po sinodi

Ozračje v Sloveniji je polno pesimizma in naveličanosti. Brezvoljnost je v zraku. Mladi so prvi, ki to vsrkavajo, pravi mariborski nadškof Alojzij Cvikl, slovenski delegat na sinodi o mladih, ki je potekala od 3. do 28. oktobra. Zato meni, da Cerkev potrebuje nove binkošti, prenovitev.


Marko Juhant: Pri vzgoji so ključne delovne navade

V šolah večinoma še ni težav zaradi ocen ali širšega učnega uspeha, pojavljajo pa se že vzgojni zapleti, je v sobotni oddaji dejal Marko Juhant, specialni pedagog, ki ga na vsake dva meseca povabimo k pogovoru v oddaji »Za življenje, za danes in jutri«.


Novejše novice | Starejše novice