Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:27

Pakistan: Grožnje in streljanje proti hčerama Asie Bibi

Ena od hčera Asie Bibi z očetom
Foto © vaticannews.va

Islamski skrajneži so pred dnevi streljali na ograjna vrata, kjer živita dve hčeri Asie Bibi, pakistanske kristjanke, ki je bila zaradi bogokletja obsojena na smrtno kazen in konec oktobra spoznana za nedolžno. Od njene izpustitve iz zapora pred enim mesecem sta se morali zaradi groženj skrajnežev že 4-krat preseliti.

Celotna družina še vedno čaka, da zapusti Pakistan. Vrhovno sodišče mora namreč prej odločati o pritožbi na oprostilno sodbo. Zaradi groženj skrajnežev, ki želijo, da se izvrši smrtna kazen z obešanjem, je na skriti lokaciji, s člani družine se sliši le po telefonu.

V nevarnosti so tudi vsi tisti, ki jim pomagajo. To je družina Josepha Nadeema, ki živi z omenjenima dvema hčerama in skrbi za povezavo z odvetniki. Kot je Nadeem povedal za organizacijo Pomoč Cerkvi v stiski, so jim islamski skrajneži nenehno za petami. Takoj, ko zaslutijo, da so v nevarnosti, zamenjajo prebivališče – v enem mesecu se je to zgodilo že 4-krat, ven gre samo ponoči in z zakritim obrazom. Kljub temu, da se nočna mora še ni končala, pa Asia Bibi po njegovih besedah kaže močno vero in zaupanje v Gospoda.

Ne spreglejte: