Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Odločen ne pedofiliji (foto: vaticannews.va)
Odločen ne pedofiliji

Poljski škofje so se opravičili žrtvam zlorab; v Španiji dan molitve zanje

Svet | 20.11.2018, 09:52 Marjana Debevec

Poljski škofi so se včeraj opravičili otrokom, ki so bili žrtve spolnih zlorab s strani duhovnikov in drugih cerkvenih oseb. Zavzeli so se, da bodo sodelovali s tožilstvom.

Za opravičilo zaradi bolečin, ki so bile zadane, so prosili Boga, žrtve, njihove družine in celotno cerkveno skupnost. Slednja naj bi postala varen kraj za otroke in mlade, so zapisali škofje ob sklepu plenarnega zasedanja na Jasni Gori.

Odgovorne so obenem pozvali, naj mlade učinkovito zaščitijo, še posebej na internetu. Njihova varnost naj bi postala tudi prioriteta celotne družbe.

V Španiji pa danes obhajajo dan molitve za žrtve zlorab. Papež Frančišek je namreč škofovske konference pozval, naj izberejo dan, v katerem bodo molili zanje.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...