Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:25

Kaj bo veljalo na dan našega srečanja z Gospodom?

Papež angelus
Foto © Radio Vatikan

Zbranim vernikom na Trgu sv. Petra je papež Frančišek pred opoldansko molitvijo zatrdil, da govor, v katerem Jezus učence poučuje o prihodnjih dogodkih, ni v prvi vrsti govor o koncu sveta, ampak predvsem povabilo, da bi dobro živeli sedanjost, da bi bili čuječi in pripravljeni, ko bomo poklicani dati račun našega življenja.

»Človeške zgodovine, kot tudi osebne zgodovine vsakega od nas, ne moremo razumeti kot preproste dogodke in besede, ki si sledijo in nimajo nobenega smisla. Niti je ne moremo razlagati v luči vdanosti v usodo, kot da bi bilo že vse vnaprej določeno. V današnjem evangeliju nam Jezus pravi, da ima zgodovina ljudstev in posameznikov en točno določen cilj in sicer dokončno srečanje z Gospodom.«

Jezus tudi pravi: Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa ne bodo prešle. Zato bo tistega dne moral vsak od nas po papeževih besedah razumeti, ali je Božja beseda razsvetljevala njegovo življenje, ali pa je bolj zaupal svojim besedam.

Po molitvi pa je sveti oče izrazil zadovoljstvo, da so slovesnosti ob dnevu ubogih potekale tudi že po več škofijah sveta, vanjo pa so vključena razna združenja in gibanja. Povedal je tudi, da je z žalostjo sprejel novico o napadu na begunski center v Srednje Afriški republiki, kjer sta umrla tudi dva duhovnika ter zagotovil molitve za vse žrtve požara v Kaliforniji.

Ne spreglejte: