Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenski predstavniki na srečanju mož z vsega sveta (foto: Luka Mavrič)
Slovenski predstavniki na srečanju mož z vsega sveta

Krščanski moški zavzeli Rim

Slovenija | 11.11.2018, 11:10 Marjana Debevec

V Rimu je v tem tednu potekalo prvo mednarodno srečanje krščanskih mož, ki se ga je udeležilo tudi 11 predstavnikov iz Slovenije. Vsak dan jih je nagovoril papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa, skupaj pa so tudi molili, slavili in prisluhnili osebnim pričevanjem.

Ko skupina 120 moških skupaj zapoje v cerkvi, se to sliši po vsem Rimu, so dejali udeleženci prvega mednarodnega srečanja krščanskih moških. Vodilna misel vsega dogajanja je bila povzeta v klicu vsakega posameznika k svetosti. »In v bistvu je šlo prav za to: ne da bi mi nekaj delali na sebi, ampak da odgovorimo na Božje povabilo; da začnemo sodelovati s Svetim Duhom, ki je že v nas po krstu in po birmi in da začnemo živet iz teh darov«, je za naš radio dejal tajnik škofijskega odbora za družino Luka Mavrič.

Udeleženci srečanja so se ob sklepu udeležili tudi splošne avdience, kjer so papežu izročili pismo. V njem se zavezujejo, da želijo zaživeti kot kralji, kot preroki in kot učitelji, kar pomeni doma in na delovnem mestu sprejmejo vlogo, ki jim jo je Bog kot možem namenil. »Voditelj, ki daje varnost, ki daje gotovost, ki zaupa, ki spodbuja, to želimo odkriti in zaživeti. Potem želimo biti, tisti, ki zaščitijo otroke. Danes se v tem svetu dogajajo zelo krute stvari, ne samo veliko nasilja, preko elektronskih kablov pridejo v vsako sobico takoj podobe, ki otroka popolnoma uničijo v njegovi nedolžnosti in globoko zaznamujejo njegovo srce. In hočemo zaščititi otroke na način, da jim odkrijemo kaj in kje je pravo življenje«, je še dejal Mavrič.

Moški so s srečanja odšli trdno odločeni, da to, kar so doživeli, živijo in širijo naprej. Več pa v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve prihodnjo nedeljo.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...