Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:49

Dekanu Olipu koroški častni znak

Ivan Olip in Anica Lesjak-Ressmann
Foto © NSKS

Koroški deželni glavar Peter Kaiser je v sredo, 21. novembra 2018, podelili deželna odlikovanja in častne poklicne nazive zaslužnim osebnostim. Vseh prejemnikov priznanj je 45. Častni znak je prejel tudi mestni župnik v Pliberku, dekan Ivan Olip.

Dekan Ivan Olip je prejel deželni častni znak za svoje zasluge kot nekdanji strokovni nadzornik za verouk na veljavnostnem območju dvojezičnega šolstva. "S svojim delom in strokovno kompetenco je prispeval velik del, da je dvojezični verouk v Krški škofiji ustrezal in ustreza najvišjim kakovostnim zahtevam, se je glasila uradna utemeljitev. „V okviru dolgoletnega delovanja kot pliberški mestni župnik je s svojim angažmajem prispeval bistven del k regionalnemu razvoju. V kooperaciji z mestno občino Pliberk je Olip uresničil velik projekt okoli farne cerkve, ki je zaslovel kot zgleden projekt daleč preko regionalnih meja,“ tako nadaljnja obrazložitev.

Učiteljica in ljudskošolska ravnateljica v Ledincah Anica Lesjak-Ressmann odslej nosi častni naziv višja šolska svetnica.

(vir: slovenski spored ORF in NSKS)

Ne spreglejte: