Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:14

Slovenska podjetnost kroži prek meja

Gospodarsko sodelovanje
Foto © USZS

V dvorcu Bukovje v Dravogradu bo jutri 10. poslovna konferenca, ki jo pripravlja Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Posvet s slovenskimi podjetniki in gospodarskimi ustanovami iz tujine naj bi podjetjem nudil podporo pri vstopanju na tuje trge.

Soorganizatorji posveta so: občina Dravograd, Regionalna razvojna agencija Koroška, Slovenska poslovna točka in Slovenska gospodarska zveza v Celovcu

Zamejske gospodarske organizacije in naša diplomatsko-konzularna predstavništva predstavnikom pristojnih slovenskih ustanov ter podjetnikom iz Slovenije, tokrat predvsem iz koroške regije, lahko nudijo koristne informacij o posebnostih zakonodaje in poslovanja v tujini, hkrati pa so jim v pomoč pri navezovanju stikov s posameznimi podjetji in pri premagovanju ovir na področju poznavanja jezika in poslovne kulture v posamezni državi.

So-organizatorji posveta želijo spodbuditi medsebojno komuniciranje, sodelovanje in povezovanje. Sodelovali bodo predstavniki naslednjih organizacij: Slovensko bavarsko združenje (München, Nemčija), Business Council Slovenia (Düsseldorf, Nemčija), Klub slov. in slov. poslovnežev Slo-Slo (Bratislava, SVK), Slovensko društvo Jožeta Plečnika (Češka), ASEF (San Francisco/Ljubljana), VTIS – Društvo v tujini izobraženih Slovencev (Ljubljana), SLO CRO poslovni klub slo. in hrv. gospodarstvenikov Zagreb, EU korak Reka, RASK – Razvojna agencija slovenska krajina Monošter, SDGZ – Slovensko deželno gospodarsko združenje Trst, Advantage Austria, Gospodarska zbornica Reka, Turistično združenje Škocjan ob Klopinjskem jezeru, Podjetniški center Slovenj Gradec in Labelprofi d.o.o. Slovenj Gradec.

Drugi dan, v četrtek, 15. novembra, bo organiziran ogled treh uspešnih podjetij v koroški regiji. Kotizacije ni, uradna jezika konference pa sta slovenščina in nemščina (simultano prevajanje)

Ne spreglejte: