Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 16:59

Začeli misijon v Novem mestu

Podelitev misijonskih križev
Foto © škofija Novo mesto

V Novem mestu so s sinočnjo sveto mašo začeli mestni misijon. Škof Andrej Glavan je misijonarjem izročil misijonske križe z naročilom, naj oznanjajo Kristusa križanega in od mrtvih vstalega, ter štole – znamenje misijonskega poslanstva, ki ga bodo v teh desetih dneh opravljali v Novem mestu.

Po maši pa je bilo že prvo misijonsko srečanje v Baragovem zavodu: ogled filma in pogovor s patrom Andražem Arkom: S čim polnim svoje srce?

Filmski večer s p. Andražem Arkom
Filmski večer s p. Andražem Arkom

Današnji dan pa je na misijonu poln molitve in raznih srečanj: cel dan bomo v stolnici molili pred Najsvetejšim za blagoslov misijona. V Baragovem zavodu se bodo zvrstila naslednja srečanja:

• ob 16 h bo srečanje imel p. dr. Andraž Arko za zaročence in pare v spoznavanju z naslovom Kdaj bova zares pripravljena?

• ob 17 h za vse humanitarne delavce, ki bodo s s. Slavko Cekuta, g. Jožetom Planinškom in g. Marjanom Dvornikom razmišljali o tem kako Prepoznati in lajšati telesne, duhovne in duševne stiske ljudi

• ob 17 h bo v župnijski cerkvi v Šmihelu srečanje za ministrante vseh treh župnij

• ob 19.30 bosta s. mag. Damjana Tramte in p. mag. Branko Cestnik imela predavanje za starše z naslovom Vzgoja otrok in starševstvo

• ob 20.15 pa bo še bogoslužje z Neokatehumensko skupnostjo, ki se srečuje v Šmihelu.

Začetek misijona v Novem mestu
Začetek misijona v Novem mestu

Misijonarji v Novem mestu
Misijonarji v Novem mestu

Ne spreglejte: