Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Rok MihevcRok Mihevc
Marko Bandelli (foto: Rok Mihevc)
Marko Bandelli

Mamić o primeru Bandelli: Šlo je za politično korupcijo

Slovenija | 14.11.2018, 08:40

»Če minister nekomu obljublja projekt v zameno za drugo uslugo, je to korupcija. In enako velja tudi, če minister obljublja, da nekdo na razpisih na dveh ministrstvih ne bo uspel,« je zadnje dogajanje glede Marka Bandellija ocenil politični analitik Tino Mamić. Presenečen je, da vsi govorijo o napaki in neprimernem obnašanju, nihče pa o korupciji.

Minister za razvoj in kohezijo Bandelli se je odločil slediti pozivu premierja Marjana Šarca in je podpisal odstopno izjavo. Šarčeve očitke je sicer zavrnil in dejal, da je v dveh mesecih naredil ogromno. Predsednica SAB Alenka Bratušek je izrazila pričakovanje, da bo imel Šarec enake vatle za vse funkcionarje v vladi, in izpostavila, da Šarec ne spoštuje protokola o sodelovanju. A vse le ni tako preprosto, ko želijo predstaviti. Publicist Mamić je jasen, šlo je za korupcijo in predsednik vlade in predsednica stranke se od tega nista ogradila: »Precej nelogično je, da ena Alenka Bratušek in njena stranka, ki je že tako majhna, ščiti človeka, ki je tako nevljuden, tako robat, tako osoren in žaljiv. Torej sklepam, da je zadaj nekaj drugega. To bi morali raziskati, ampak bojim se, da tega ne bo niče raziskal. Glede Šarca pa. Pokazal je mišice v koaliciji in utrdil svojo moč, ampak spet je dal napačno sporočilo. Namesto, da bi rekel politična korupcija je v naših vrstah prepovedana, poslati bi moral takšno sporočilo, ne pa da govori o nekih žalitvah in neprimernem obnašanju.«

Mamić je spomnil, da je prav v času vlade, ki jo je vodila Alenka Bratušek prišlo do spremembe zakonodaje, ki je Bandelliju, takrat županu Komna, odprla pot v gospodarstvo. »Tako, da je Bandelli lahko prodajal beton, tako imenovani »zeleni« ali »eko« beton, ki ga proizvaja njegovo podjetje. Če je bila zakonodaja tako pripravljena, da je šla njemu na roko, je tudi to ne samo politična korupcija ampak velika, velika afera. Ampak tega nihče ne razišče. Če je to res, je potem Bratuškova zvezana z Bandellijem,« je za Radio Ognjišče povedal Mamić, ki je na kratko pokomentiral tudi lokalne volitve.

Komentar Tina Mamića na Domovina.je.

Slovenija, Politika
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.