Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:17

Janša v analizi stanja: Sistem za elito. Za prvorazredne.

Štiri mesece po prisegi vlade Marjana Šarca je svojo prvo daljšo oceno stanja v državi podal prvak največje opozicijske stranke, Janez Janša. V zapisu na Facebooku je po poročanju Domovine opredelil ključne probleme naše države in nakazal razloge, ki so do njih privedli.


AVDIO: Župnik Tine Skok o Dražgošah: Glede na udeležbo gre za zelo pomemben politični dogodek

V župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah so imeli v nedeljo zjutraj sveto mašo za pobite v dražgoški tragediji v začetku leta 1942.


Dr. Matej Avbelj o uspešnosti Sodnega sveta in odhodu dr. Verice Trstenjak

Potem, ko je predsednik državnega zbora za 5. marec razpisal nadomestne volitve za člana Sodnega sveta, so 11. januarja začela teči volilna opravila.


Mladi v Novem mestu tokrat o svojih stiskah

Združenje animatorjev oratorija nocoj začenja že tradicionalne zimske večere mladih. Srečanja bodo še 26. januarja in 9. februarja v Baragovem zavodu v Novem mestu. Letošnja krovna tema bodo stiske mladih in njihovo premagovanje.


AVDIO: Najnovejša razkritja o ekološki bombi v Moravški dolini dvignila veliko prahu

Najnovejša razkritja o ekološki bombi v Moravški dolini so močno razburila tamkajšnje prebivalce. Zahtevajo odgovornost in ukrepanje države. Če se ta ne bo odzvala, so pripravljeni sprožiti postopke v Bruslju.


AVDIO: Interna komisija o pobegu dveh zapornikov: Šlo je za pomanjkljivo varovanje

Komisija uprave za izvrševanje kazenskih sankcij je v nadzoru nedavnega pobega pripornikov iz koprskega zapora ocenila, da je za dogodek objektivno odgovoren direktor zavoda Dušan Valentinčič, subjektivno pa posamezni pravosodni policisti, ki so nezadovoljivo izvajali svoje delovne naloge. Valentinčič je odgovornost prevzel in se zato odločil za upokojitev.


Muževič: Zanimanje za poklic družinskega zdravnika zgodovinsko nizko

Medtem ko se zaradi gripe in prehladnih obolenj polnijo čakalnice zdravstvenih domov in bolnišnic, pa družinski zdravniki čedalje bolj nestrpno čakajo na rešitev svojega nezavidljivega položaja. O težavah na področju izvajanja družinske medicine naj bi danes govorili tudi na Zdravniški zbornici Slovenije.


20 let revije Vzgoja

Pri Društvu katoliških pedagogov Slovenije so pred dvajsetimi leti ustanovili revijo Vzgoja, ki od takrat redno izhaja in je ob jubileju izšla že osemdeseta številka.


Leto 2018 z vidika prometne varnosti najuspešnejše doslej, a kažejo se novi izzivi

Leto 2018 je bilo z vidika prometne varnosti na slovenskih cestah najbolj uspešno v zadnjih 64 letih. Lani je umrlo 92 udeležencev v prometu, kar je 12 manj kot v 2017, je na današnji novinarski konferenci izpostavil direktor agencije za varnost prometa Igor Velov. Nadaljujejo s smelimi načrti za nič smrtnih žrtev v prometu, imajo tudi nove izzive.


AVDIO: Župnik Tine Skok o Dražgoški tragediji

V nedeljo, 13. januarja bo v župnijski cerkvi sv. Lucije v Dražgošah maša za vse žrtve dražgoške tragedije, tako kot je že dolga leta drugo nedeljo v januarju.


Novejše novice | Starejše novice