Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

"Rešil sem Medžugorje!" - papež Ammirantejevi

Slovenija | 07.11.2018, 08:50 Marjana Debevec

Ustanoviteljica skupnosti Nova obzorja Chiara Ammirante je na obisku v Medžugorju povedala, da se je imela priložnost eno uro pogovarjati s papežem Frančiškom o tem svetem kraju. Po Vatikanu so namreč krožile napačne govorice o Medžugorju, ki so prišle na ušesa tudi svetemu očetu.

Do papeža so po besedah Chiare Ammirante prišle govorice, da je Marija dala 76 tisoč sporočil in da se vsak dan prikazuje različnim vidcem in jim govori različne stvari.

Ammirantejeva mu je zato pojasnila, da je bilo do danes 682 sporočil in da so le ta 25. in 2. v mesecu.Seveda pa človek lahko postane skeptičen, če mu govorijo, da Marija daje sporočila vsako minuto in sicer enkrat tukaj in enkrat tam.

»Ker se že eno leto pogovarjava o nesporazumih glede Medžugorja, sem vedela, kaj vse je že storil. Dejal pa mi je takole: ’Chiara, jaz sem rešil Medžugorje, ker je komisija Kongregacije za nauk vere na podlagi lažnih novic že določila, da je vse, kar se tam dogaja, neresnično. Zato sem tja poslal nadškofa Hoserja, ker verjamem, da so tam mnogi in nedvoumni sadovi. Lahko poveš, da imam Medžugorje zelo, zelo v srcu«, je papeževe besede povzela Chiara Ammirante.

Povedala je še, da bo papež kmalu tudi javno objavil svoje novo stališče do tega milostnega kraja, saj je prej svoje osebno stališče povedal na osnovi lažnih govoric, ki so mu jih prinašali. Svojega predstavnika pa je tja poslal, da bi zavaroval vse tisto lepo, karn je v Medžugorju.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...