Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 12:57

"Rešil sem Medžugorje!" - papež Ammirantejevi

Chiara Ammirante s papežem Frančiškom
Foto © splet

Ustanoviteljica skupnosti Nova obzorja Chiara Ammirante je na obisku v Medžugorju povedala, da se je imela priložnost eno uro pogovarjati s papežem Frančiškom o tem svetem kraju. Po Vatikanu so namreč krožile napačne govorice o Medžugorju, ki so prišle na ušesa tudi svetemu očetu.

Do papeža so po besedah Chiare Ammirante prišle govorice, da je Marija dala 76 tisoč sporočil in da se vsak dan prikazuje različnim vidcem in jim govori različne stvari.

Ammirantejeva mu je zato pojasnila, da je bilo do danes 682 sporočil in da so le ta 25. in 2. v mesecu.Seveda pa človek lahko postane skeptičen, če mu govorijo, da Marija daje sporočila vsako minuto in sicer enkrat tukaj in enkrat tam.

»Ker se že eno leto pogovarjava o nesporazumih glede Medžugorja, sem vedela, kaj vse je že storil. Dejal pa mi je takole: ’Chiara, jaz sem rešil Medžugorje, ker je komisija Kongregacije za nauk vere na podlagi lažnih novic že določila, da je vse, kar se tam dogaja, neresnično. Zato sem tja poslal nadškofa Hoserja, ker verjamem, da so tam mnogi in nedvoumni sadovi. Lahko poveš, da imam Medžugorje zelo, zelo v srcu«, je papeževe besede povzela Chiara Ammirante.

Povedala je še, da bo papež kmalu tudi javno objavil svoje novo stališče do tega milostnega kraja, saj je prej svoje osebno stališče povedal na osnovi lažnih govoric, ki so mu jih prinašali. Svojega predstavnika pa je tja poslal, da bi zavaroval vse tisto lepo, karn je v Medžugorju.

Ne spreglejte: