Ljubljana, petek, 19. april 2019, 07:19

Papež: Bog, ki je ljubezen, nas je ustvaril za ljubezen

Papež Frančišek
Foto © RV

Papež Frančišek je na današnjo 31. nedeljo med letom v opoldanskem nagovoru v ospredje postavil besede iz evangelija o zapovedi ljubezni: ljubezni do Boga in ljubezni do bližnjega. Po papeževih besedah nas današnji evangelij vabi, da smo, ne samo usmerjeni na nujnosti najrevnejših bratov, ampak da smo pozorni na njihovo potrebo po bratski bližini, po smislu življenja in po »nežnosti«.

»To je poziv našim krščanskim skupnostim, saj gre za to, da se izognejo tveganju biti skupnosti, kjer je veliko pobud pa malo odnosov,« je po poročanju slovenskega uredništva Radia Vatikan dejal papež: »Bog, ki je ljubezen, nas je ustvaril za ljubezen in zato lahko ljubimo druge in ostanemo povezani z Njim. Varljivo bi bilo domišljati si, ljubiti bližnjega, ne da bi ljubili Boga. Prav tako pa bi bilo varljivo domišljati si ljubiti Boga, ne da bi ljubili bližnjega. Dve razsežnosti ljubezni do Boga in do bližnjega v svoji enosti, sta značilni za Kristusovega učenca.«

Po molitvi Angel Gospodov in blagoslovu je papež Frančišek izrazil svojo bolečino ob terorističnem napadu, ki je pred dvema dnevoma prizadel koptsko pravoslavno Cerkev v Egiptu, zatem pa spomnil na včerajšnjo beatifikacijo Clelie Merloni v lateranski baziliki.

Vir: Radio Vatikan

Ne spreglejte: