Ljubljana, petek, 19. april 2019, 06:33

Papež o prazniku spomina na verne rajne kot o dnevu spomina in upanja

Papež Frančišek je prvi papež, ki je obiskal rimsko pokopališče Laurentino.
Foto © Vatican Media

Papež Frančišek se je na dan, ko se spominjamo vseh vernih rajnih, mudil na pokopališču Laurentino v italijanski prestolnici Rim. Najprej je molil na grobovih otrok, tudi nerojenih. Nato je daroval sveto mašo.

V pridigi je današnji praznik označil za dan spomina, ki nas vodi h koreninam, in dan upanja, saj nas opozarja na to, kar nas čaka, to je Očetova ljubezen. Da ne bi zašli s poti, ki jo moramo prehoditi, tako Frančišek, nam je Bog ponudil luči. To so blagri, o katerih nas je učil Jezus - krotkost, uboštvo v duhu, pravičnost, usmiljenje in čistost srca.

"Prosimo danes Gospoda, naj nam da milost, da nikoli ne bi izgubili spomina, da nikoli ne bi skrivali spomina. Naj nam da milost upanja, saj je upanje Njegov dar - da bi znali upati, gledati obzorje, da ne bi ostajali zaprti pred zidom. Vedno je treba gledati obzorje in imeti upanje. In naj nam da milost, da bi razumeli, katere so luči, ki nas bodo vodile na poti, da ne bi zgrešili in tako prišli tja, kjer nas pričakujejo z veliko ljubezni," je sklenil papež.

Vir: Radio Vatikan

Ne spreglejte: