Ljubljana, ponedeljek, 24. junij 2019, 19:34

Peta razglednica: V objemu Jonskega in Tirenskega morja

Dnevi na radijskih počitnicah so pestri, a hkrati dopuščajo, da vsak najde čas tudi zase, za prijatelje, za sklepanje novih poznanstev, za morje, počitek, branje, sprehode … Seveda si vsak želi odkriti kaj novega, spoznavati nove pokrajine.


14 dni po Srebrni diagonali

Poleg Slovenije po diagonali nam je 5. junija na poti od Hodoša do Kopra uspelo povezati tudi srca poslušalcev in darovalcev. Z vašo pomočjo smo zbirali sredstva za petčlansko družino z invalidnim Sašem, ki potrebuje prilagojen avto, v katerega bodo lahko zapeljali invalidni voziček. Hvala vsem, ki ste že darovali in tudi tistim, ki še boste.


Vrhovna sodnika Zobec o napadu na sodnico in svobodi izražanja

V oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« smo gostili vrhovno sodnico Barbaro Zobec in vrhovnega sodnika Jana Zobca. Z njima smo se pogovarjali o svobodi izražanja - posebej sodnikov ter se dotaknili stanja v slovenskem sodstvu. V uvodu pa seveda nismo mogli mimo novice, da so mariborsko okrožno sodnico Danielo Ružič napadli in hudo poškodovali. Gre za hud napad na pravno državo. Kaj nam ta primer sporoča, smo vprašali gosta v studiu.


Čebelarji poskrbite, da bodo čebele imele dovolj hrane!

Letošnje leto je spet težko leto za čebelarje, ki sicer upajo, da bodo prihodnji tedni prinesli vsaj nekaj paše na gozdnem drevju, čeprav se v nekaterih predelih Slovenije letos v veliko večji meri kot običajno pojavlja kristalizacija medu (oziroma nabrane mane) v satju, ki mnogim povzroča veliko sivih las. V današnjih minutah za kmetijstvo in podeželje smo na to področje pogledali v pogovoru s Simonom Golobom, svetovalcem specialistom pri Javni svetovalni službi Čebelarske zveze Slovenije.


Četrta razglednica: Frančišek Paolski in počitniške majice

Torek je lahko povsem običajen dan z jutranjo telovadbo, morda skokom v morje in zajtrkom. Tokrat ne bo tako, saj je to dan počitniških majic in spodobi se, da gredo počitnikarji raziskovat Kalabrijo.


FOTO: Končno Kalabrija in toplo morje!

Kako osvežujoče je, ko dobiš svojo posteljo, si privoščiš tuš ali kopel in se vržeš v valove prijetno toplega morja. Večina počitnikarjev je to občutila že sinoči, nekateri danes zjutraj.


Druga razglednica: Na grobu evangelista Mateja v Salernu

V nedeljsko jutri Svete Trojice so se počitnikarji zbujali v različnih hotelih in po zajtrku nadaljujejo pot po italijanskem škornju navzdol.


Prva razglednica: Postanek v toskanskem Arezzu

V jubilejnem letu so se radijske počitnice začele že sredi noči. Na pot proti italijanski Kalabriji so krenili štirje avtobusi iz Maribora, Novega mesta, Kranja in Ljubljane; vmesnih postankov je bilo še dvakrat toliko.


Kosmiči za zajtrk? To je lahko nevarna past.

Inštitut za nutricionistiko je v ugledni znanstveni reviji Nutrients objavil rezultate nove raziskave, v kateri so raziskovali, kako zdrava so v resnici predpakirana živila, ki se ponujajo predvsem otrokom.


Janez in Bernard Rožman: »Ležernost hitro prikliče temne misli.«

Za uspeh srebrne diagonale sta bila zaslužna tudi oče in sin, Janez in Bernard Rožman. Povabili smo ju k sodelovanju, da bi na čelu skupine pomagala držati pravi ritem.


Novejše novice | Starejše novice