Ljubljana, nedelja, 09. december 2018, 22:37

Mlade straši strah odraslih

Mladi danes niso kaj dosti drugačni od mladih prejšnjih generacij, smo slišali v oddaji Mladoskop ob tednu Karitas. Zakaj potem vse več mladih potrebuje strokovno psihiatrično pomoč in celo zdravila proti depresivnim stanjem, smo se vprašali v nadaljevanju pogovora. Morda jim ne damo priložnosti, da bi se izrazili, izstopili iz včasih utesnjujočega kalupa družbenih norm.


Se opravičujem, darovala bi samo 20 evrov...

In takšnih opravičevanj, ker ne zmorejo darovati še več, je bilo po pripovedovanju prostovoljcev v klicnem centru na RTV Slovenija, ogromno. Kljub tej slovenski "skromnosti" pa smo znova dokazali, kako človekoljuben narod smo. V klicnem centru smo bili tudi mi in lepo je bilo videti zagnano prostovoljstvo med mladimi.


VIDEO in FOTO: Škof Šuštar: Radio Ognjišče je stalni spremljevalec ljudi

Radio Ognjišče je danes dopolnil 24 let. Praznovanje smo tudi tokrat razdelili na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki je bil v nedeljo, 18. novembra in na sveto mašo, ki je bila na današnji rojstni dan ter priložnostno okroglo mizo, na kateri sta sodelovala dr. Jože Dežman in dr. Jože Možina. Sveto mašo je daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. V pridigi je dejal, da v Radiu Ognjišče vidi Cerkev v malem, ki živi svojo krstno in birmansko poklicanost.


P. Metod Benedik: Radio Ognjišče vsekakor igra, je igral in še naprej igra pomembno vlogo

V 24. letih Radia Ognjišče se je v našem programu zvrstilo veliko gostov. Tako poslušalcev, politikov kot kardinalov, škofov, duhovnikov, redovnic in redovnikov, med katerimi je tudi p. Metod Benedik.


Sveta maša in okrogla miza ob 24-letnici Radia Ognjišče

Radio Ognjišče je danes dopolnil 24 let. Praznovanje je tudi tokrat razdeljeno na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki je bil v nedeljo, 18. novembra in na sveto mašo, ki bo na današnji rojstni dan ter priložnostno okroglo mizo, na kateri bosta sodelovala dr. Jože Dežman in dr. Jože Možina. Sveto mašo bo daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. 


Zakonski odnos je življenjsko delo

Glede družinskega odnosa danes živimo v precejšnji zatemnitvi, to ni lastnost določene skupine, nazora, to je del tega časa. Zaupanje v družino, v odnos v sožitju, je v razvitem svetu precej splahnelo. Ločitve, nasilje, nezadovoljstva so znaki tega.


Cestnik: Advent niso božične pesmi, nakupovanje in galone kuhanega vina

V oddaji »Spoznanje več predsodek manj« smo gostili mag. Branka Cestnika, ki je bil v preteklem tednu tudi eden od misijonarjev v Novem mestu. Med drugim smo govorili o adventu, kristjanih v javnosti, o strankarski politiki, o primeru Strehovec in nenazadnje o svobodi govora.


Miklavž bo pekel piškote

Še dober teden dni je do Miklavževega večera in njegovi pomočniki že razmišljajo, kako mu pomagati pri peki piškotov. Sestra Nikolina je v današnji Svetovalnici poslušalkama povedala, kako narediti medenjake in preproste piškote iz krhkega testa.


Izšlo je decembrsko Ognjišče

Odgovorni urednik mag. Božo Rustja je predstavil decembrsko številko mesečnika Ognjišča. Priložili so mu Katalog novosti in Koledar za leto 2019, ki je opremljen s fotografijami p. Branka Petauerja iz Stične in z mislimi. V reviji boste našli tudi adventni koledar, priloga je posvečena Ivanu Cankarju (ob 100-letnici smrti), gostja meseca pa je s. Slavka Cekuta, nekdanja misijonarka v Albaniji. Nekaj rubrik je tokrat v Ognjišču zadnjič, saj bo prihodnja številka že prva z letnico 2019.


Stres nas ukrivi. Ravna drža je pomembna za proizvodnjo hormonov sreče.

Stres je avtomatičen odziv živčno mišičnega sistema na okoliščine, ki jim nismo kos. Osnovni faktor zdravega možganskega delovanja predstavlja gibanje , posebej uravnoteženo gibanje, ki v možganih omogoča zdrav čustveni in intelektualni razvoj.


Novejše novice | Starejše novice