Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Skupina Svetnik (foto: Rok Mihevc)
Skupina Svetnik

Svetnik – Ko ne zmorem

Festival Ritem srca | 04.10.2018, 21:09 Rok Mihevc

Skupina Svetnik deluje že 17 let in tudi brez njih festival Ritem srca skoraj ne mine več. Zadaj je razvoj in veseli jih, da ima dogodek že tradicijo.

Sporočilo pesmi »Ko ne zmorem«

Pesem je sporočilno močna, ker izhaja iz osebnih izkušenj in preizkušenj vere ter zaupanja. Lani sem popolnoma obležal zaradi hrbtenice in takrat sem lahko zapel »ko ne zmorem, zmoreš ti«. Gre za zaupanje v božjo pomoč, saj se še prevečkrat zanašam na svoje moči in sposobnosti. Moto današnje družbe je, da Boga ne rabimo in smo lahko samozadostni. A to je iluzija, saj smo samo ljudje. Ko smo šibki pa je največ prostora, da se razodene božja moč v našem življenju.

Kako živiš vero in kako bi nagovoril mlade k vztrajanju v veri?

Iskreno povedano, malo mi je čudno, ko pojem pesmi, ker se zdi vse tako popolno. Ampak moja želja je, da bi tudi tako živel, kot v teh pesmih pojemo. Se trudim, nimam se ravno za zglednega vernika, saj se mi moja vera zdi premajhna. Ko si čez dan namensko vzamem čas za molitev in božjo besedo, ne tako mimogrede, takrat so to ključni trenutki iz katerih črpam moč za naprej.

Povabilo na Ritem srca

Ritem srca je edinstven dogodek, je praznik sodobne krščanske glasbe. Tako vas vabim, da izkoristite to priložnost, si vzamete čas, povabite prijatelje ali pridete z družino, da bomo skupaj zapeli nove in stare pesmi. Tako bomo lahko črpali tudi za naslednje dni...

SVETNIK

Festival Ritem srca
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Medved (photo: Janko Ferlic) Medved (photo: Janko Ferlic)

Letos odobren odstrel 54 medvedov manj kot lani

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na podlagi strokovnega mnenja Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter študije o stanju populacije medveda, ki jo je pripravila ...