Ljubljana, nedelja, 26. maj 2019, 12:03

Svetnik – Ko ne zmorem

Skupina Svetnik
Foto © Rok Mihevc

Skupina Svetnik deluje že 17 let in tudi brez njih festival Ritem srca skoraj ne mine več. Zadaj je razvoj in veseli jih, da ima dogodek že tradicijo.

Sporočilo pesmi »Ko ne zmorem«

Pesem je sporočilno močna, ker izhaja iz osebnih izkušenj in preizkušenj vere ter zaupanja. Lani sem popolnoma obležal zaradi hrbtenice in takrat sem lahko zapel »ko ne zmorem, zmoreš ti«. Gre za zaupanje v božjo pomoč, saj se še prevečkrat zanašam na svoje moči in sposobnosti. Moto današnje družbe je, da Boga ne rabimo in smo lahko samozadostni. A to je iluzija, saj smo samo ljudje. Ko smo šibki pa je največ prostora, da se razodene božja moč v našem življenju.

Kako živiš vero in kako bi nagovoril mlade k vztrajanju v veri?

Iskreno povedano, malo mi je čudno, ko pojem pesmi, ker se zdi vse tako popolno. Ampak moja želja je, da bi tudi tako živel, kot v teh pesmih pojemo. Se trudim, nimam se ravno za zglednega vernika, saj se mi moja vera zdi premajhna. Ko si čez dan namensko vzamem čas za molitev in božjo besedo, ne tako mimogrede, takrat so to ključni trenutki iz katerih črpam moč za naprej.

Povabilo na Ritem srca

Ritem srca je edinstven dogodek, je praznik sodobne krščanske glasbe. Tako vas vabim, da izkoristite to priložnost, si vzamete čas, povabite prijatelje ali pridete z družino, da bomo skupaj zapeli nove in stare pesmi. Tako bomo lahko črpali tudi za naslednje dni...

SVETNIK

Ritem srca 2018

Generalni pokrovitelj festivala:

Izvedbo festivala je podprla:

Ne spreglejte: