Ljubljana, nedelja, 26. maj 2019, 11:13

Na praznik molitve rožnega venca pri Mariji Pomagaj

Molitev rožnega venca pri Mariji Pomagaj
Foto © Izidor Šček

God rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, bomo pri Mariji Pomagaj slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca. Slovesnost bomo prenašali tudi mi.

Sveti pater Pij je rožni venec imenoval »orožje za obrambo in rešitev, ki nam ga je podarila Marija, da ga uporabimo proti zvijačam peklenskega sovražnika«. Vsem, ki so patru Piju bili blizu, je razlagal: »Če sta Brezmadežna v Lurdu in še bolj brezmadežno Srce v Fatimi vztrajno priporočala molitev rožnega venca, ali morda to ne pomeni, da ima ta molitev izjemno vrednost za nas in za naše čase?«

Iskreno in srčno vas vabimo, da pridete 7. oktobra popoldne na Brezje oziroma, da boste od 15.00 naprej z nami povezani ob neposrednem radijskem prenosu in boste molili zraven. Najprej bomo zmolili veseli in svetli del rožnega venca, ob 16.00 bo sledila sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po maši bomo zmolili še žalostni in častitljivi del rožnega venca.

Če še ne verjamemo, moramo začeti verjeti, da nas lahko samo molitev reši iz zmešanih in čudnih situacij, ki jih gledamo, doživljamo in ki jih bridko čutimo na lastni koži in v duši. Nedvomno drži, da ne samo molitev, ampak tudi delo. Vendar do zdaj je bilo samo delo, delo in delo, molitve pa bore malo. Če nam je všeč ali ni je potrebno priznati, da se premalo prosi za božji blagoslov, da bi lahko delo imelo pravi uspeh, z njim pa notranje zadovoljstvo. Gotovo smo že vsi slišali, kaj je nadškof Šuštar rekel o Medjugorju: Če bi se toliko molilo v Ljubljani kot se moli tam, bi bili tudi mi deležni čudežev.

K intenzivni molitvi rožnega venca vabi tudi papež Frančišek, da se s tem združimo v občestvu ter pokori kot Božje ljudstvo v prošnji Sveti Božji Materi in svetemu nadangelu Mihaelu, da varujeta Cerkev pred hudičem, ki nas hoče vedno ločiti od Boga in med seboj.

Ne spreglejte: