Ljubljana, ponedeljek, 18. februar 2019, 21:49

Ali ni največ prošenj prav za zdravje in srečno operacijo?

Tokratno radijsko katehezo, ki jo je pripravil msgr. Miro Šlibar, odgovoren za pastoralo zdravja pri Slovenski škofovski konferenci in lurški kaplan, smo posvetili prazniku Lurške Matere Božje, predstavili pa smo tudi letošnjo papeževo poslanico bolnikom.


Kdo je pokasiral razliko?

Minuli teden je Statistični urad objavil podrobnejše podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin ki že vsebujejo podatke za letošnji januar. Seveda je ob robu afere "poljsko meso" zanimivo pogledati, kako so se v zadnjem desetletju gibale cene govejega mesa, tako odkupne kot tudi maloprodajne.


Vprašal sem jo: Kdo vse bi prišel na tvoj pogreb?

Vprašanje evtanazije vedno bolj vzbuja interes javnosti in polni medijski prostor. Bolj na osebni ravni smo se tej temi posvetili v oddaji Globine, kjer sta gostovala duhovnika Miro Šlibar in Toni Brinjovc, ki sta polna izkušenj z zelo bolnimi ljudmi.


Tone Kuntner: Kdo v svoje mreže lovi lastovke slovenske pomladi?

Pesnik in igralec, Tone Kuntner, je v oddaji »Od slike do besede« predstavil svojo novo knjižico »Zamrznjena pomlad«. Gre za pesniško zbirko, ki je ob številnih pomembnih obletnicah izšla lansko leto.


OKROGLA MIZA: Ljudje ne bodo čutili potrebe po evtanaziji, kadar bodo ob sebi imeli sočloveka

V medijih in javnosti se v zadnjih tednih vse več govori o evtanaziji in zdi se, kot da bi članki in prispevki spodbujali nujo, da bi jo bilo treba uzakoniti tudi v Sloveniji. Da bi pokazali in opozorili na drugo stran zgodbe, smo na Radiu Ognjišče v Zavodu sv. Stanislava pripravili okroglo mizo z naslovom »Pravica ugasniti življenje?«. Na njej smo s pomočjo gostov osvetlili vprašanje življenje in smrti z različnih zornih kotov.


Pred izbiro šole ali študija je treba najprej najti svoje interese

Pred novo skupino mladih je življenjska odločitev. Katero šolo izbrati, kateri poklic ali študijsko pot?


NOCOJ: Radio Ognjišče vabi na okroglo mizo o evtanaziji

Vabimo vas na okroglo mizo o evtanaziji z naslovom »Pravica ugasniti življenje?«, ki jo Radio Ognjišče pripravlja nocoj, 12. februarja ob 19. uri v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.


Nina Kokelj: Kakovostna literatura je kot poligon za vzlet naših sanj

Na praznik besede smo v Mladoskop povabili Nino Kokelj, pisateljico, scenaristko, publicistko,


Mimi Malenšek: Kot medaljon je naša domovina. Medaljon pa se nosi na srcu.

Mimi Malenšek se kot slovenska pisateljica uvršča med pisatelje, ki so znali ubesediti čas z največjim opusom ustvarjenih in prevedenih del. Njen analitičen, raziskovalen in discipliniran pristop se odraža v vseh njenih biografskih romanih z obširnim številom strani. Pisala je kulturno zgodovino vseh plasti in odstirala dogajanja velikih Slovencev, med katere sodi tudi sama.


V kulturi odnosov nas čaka še veliko dela

Besede močno odzvanjajo v meni, je v pogovoru za sobotno oddajo uvodoma rekla psihologinja Alenka Rebula. Dan po kulturnem prazniku smo se dotaknili kulture, ki jo je treba vnašati v vse pore našega zanimanja in delovanja.


Novejše novice | Starejše novice