Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Carlo Maria Viganó (foto: splet)
Carlo Maria Viganó

Vigano se je spet oglasil

Svet | 22.10.2018, 10:45 Marjana Debevec

Nekdanji nuncij v ZDA Carlo Maria Viganó je iz svojega skrivnega bivališča objavil že tretje pismo – tokrat kot odgovor na odprto pismo prefekta kongregacije za škofe. V njem se zagovarja, da pravzaprav ni zahteval papeževega odstopa, čeprav je v prvem pismu, objavljanem ob sklepu svetovnega srečanja družin, točno to zapisal.

Viganó pa pričakuje, da se bo papež spokoril za to, ker naj bi kardinala McCarricka, obtoženega spolnih zlorab mladoletnih, nagradil z raznimi funkcijami, čeprav ni zapisal s čim naj bi to storil.

Ko je bil Frančišek izvoljen na Petrov sedež, je bil namreč McCarrick že 80 letni duhovnik in upokojen. Edino, kar je papež storil, je bilo to, da mu je odvzel kardinalski naziv. Določil mu je tudi, da mora živeti v molitvi in pokori, v zaprtem samostanu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...