Ljubljana, nedelja, 26. maj 2019, 11:17

Krst pri Savici Janka Krištofa v Ljubljani

Janko Krištof v recitalu Krst pri Savici
Foto © Youtube

"Vstop na recital, ki bo ob 19.45, je prost, prosijo za prostovoljne prispevke."

Recital Krst pri Savici Franceta Prešerna v izvedbi duhovnika z avstrijske Koroške Janka Krištofa, ob glasbeni spremljavi Tonča Feiniga in v režiji Aleksandra Tolmaierja bo danes uprizorjen v Antonovem domu na ljubljanskem Viču.

Janko Krištof je župnik v Bilčovsu na avstrijskem Koroškem, dekan dekanije Borovlje in predsednik Krščanske kulturne zveze v Celovcu. S svojimi predstavami hoče zbujati čut za lepoto slovenske in svetopisemske besede: "Ga bom poskušal čim bolj živo in doživeto predstavit, povezano z glasbenimi elementi, tudi nekaj skromnih gledaliških je vključenih."

Krst pri Savici je Krištofov deveti recitalski projekt, ki ga posveča spominu na svojega pokojnega očeta in na pokojno farno sodelavko v Bilčovsu Ani Reichmann. Glasbeno ga tokrat spremlja znani koroški pianist Tonč Feinig, ki je za ta projekt napisal tudi spremno glasbo.

P. Pepi Lebreht, župnik župnije Ljubljana - Vič, ki skupaj z Društvom slovensko-avstrijskega prijateljstva in Klubom koroških Slovencev v Ljubljani, je naglasil, da bo s tem gostovanjem poudarjena posebna vez med Koroško in domovino in posebna vez med obema Cerkvama: "To bo poudarilo lepoto našega sodelovanja, povezanosti in skupne ljubezni do besede, svetopisemske in slovenske. Sporočilo predstave je, kako spreobrnjenje h Kristusu človeka osvobaja od smrti in ga pripelje k novemu življenju in novim odnosom."

Ani Boštjančič, predsednica Katoliške akcije pri krški škofiji, je naglasila, da je nagovorilo, "kako velika je lahko ljubezen do vere na eni strani in na drugi strani ljubezen do človeka, da je Črtomir sprejel Bogomilovo vero in se spreobrnil".

Ne spreglejte: