Ljubljana, petek, 19. april 2019, 06:41

Si lahko po splavu odpustim?

Verona
Foto © ARO

Od petka do nedelje poteka duhovni vikend z naslovom Rahelin vinograd. Gre za proces notranjega ozdravljenja za starše, ki trpijo za posledicami umetnega splava. Medtem pa iz Verone prihaja novica, da je to mesto ljubezni postalo tudi mesto, ki bo jasno delovalo v korist življenja.

Rahelin vinograd je program, med katerim v spremstvu neobsojajočih oseb očetje in matere, ki trpijo za posledicami splava, najdejo novo upanje po splavu. Čas odmika jim omogoča globlje vstopiti v proces žalovanja in opredeliti načine, na katere je splav vplival nanje. Konkretne vaje pomagajo udeležencem, da se povežejo med seboj in z Božjo ljubeznijo. Duhovni vikend pa pomaga udeležencem sprejeti odpuščanje zase in za druge ter jim daje priložnost, da se povežejo s splavljenimi otroki in da jih počastijo tudi v pogrebnem obredu.

Da bi bilo tega trpljenja po splavu vedno manj pa si na svojstven način prizadeva mesto Romea in Julije, ki je poleg mesta ljubezni postalo še mesto življenja, poroča portal Iskreni.net. 4. oktobra letos so namreč v mestnem svetu podprli predlog, da želijo biti mesto, ki bo jasno delovalo v korist življenja. Z nazivom »pro-life« mesta želijo povsem praktično izkazovati ljubezen in skrb ženskam, ki se srečajo z nenačrtovano nosečnostjo, pa tudi njihovim otrokom.

Dejanja, s pomočjo katerih bo mesto Verona svoj novi naziv upravičilo, bodo predvsem tri. Iz mestnega proračuna bodo nudili finančno podporo lokalnim pro-life skupinam. Poleg tega bo mesto namenilo posebna sredstva, s katerimi bodo mesečno finančno pomagali ženskam, ki se bodo odločile donositi svojega otroka. Tretja aktivnost pa vključuje večjo promocijo predstavitev možnosti posvojitev kot alternativo splavu.

Kot je dejal nek svetnik ob sprejemu omenjenega zakona, je včasih dovolj že samo malo praktične pomoči in pomoči pri iskanju zaposlitve, da ženska v težavah začuti mir in se začne veseliti otroka.

Ne spreglejte: