Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Srečanje zakoncev celjske škofije (foto: Jože Šuster)
Srečanje zakoncev celjske škofije

Zakonci in zakonske skupine celjske škofije na skupnem srečanju

Slovenija | 22.10.2018, 16:41 Marjana Debevec

Pri bratih kapucinih v Celju je v organizaciji odbora za družino Škofije Celje v soboto potekalo srečanje zakoncev in zakonskih skupin z območja omenjene škofije. Družine so se najprej zbrale v cerkvi pri sv. maši, ki jo je daroval upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Ta jih je takoj na začetku opogumil, da niti ni tako zelo pomembna količina kot kvaliteta zbranih zakoncev na srečanju.

Po sv. maši so se zakonci v samostanski dvorani zbrali na srečanju z zakoncema Katarino in Markom Nzobandora, ki sta jim predstavila izkušnjo svoje družine s svetovnega srečanja družin, ki je potekalo od 21. do 26. avgusta v Dublinu na Irskem pod geslom Evangelij družine – veselje za svet.

Njuna družina je bila skupaj z nadškofom Stanislavom Zoretom in p. Tomažem Mikušem predstavnica naše države v Dublinu. Poleg bogate vsebine dogodka sta zelo izpostavila zelo visok nivo organizacije dogodka in izrazila željo, kako bi si tudi v Sloveniji želela tako lepih medosebnih odnosov, kot sta jih doživljala od prostovoljcev in ljudi na dogodku.

Predstavila pa sta tudi delovanje Zavoda Živim in projekt Rahelin vinograd. V zvezi s tem je zbrane zakonce še posebej nagovorilo Božje delovanje tako v obeh »projektih« kakor tudi v njunem zakonskem odnosu, ko sta se skupaj odločala, kako odgovoriti na Božji klic.

Sporočilo je bilo jasno: Upaj si vstopiti v Božje kolesje. Ne boš sicer videl korakov pred seboj, a vendar boš vse izvedel pravočasno. Pusti Bogu, da naredi svoje.

Na sproščenem druženju so se spet srečali s svojimi otroki, ki so prej s sestrami Frančiščkankami Marijinimi misijonarkami skozi kviz in igro odkrivali skrivnosti Marijinega življenja. Prepričani so, da se zagotovo še srečajo.

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...