Ljubljana, nedelja, 24. marec 2019, 18:48

AVDIO: Karitas povezuje generacije

0:00
0:00
Seminar Karitas v Celju
Foto © FB Karitas

Prostovoljci in sodelavci Karitas se v oktobru že tradicionalno udeležujejo brezplačnih usposabljanj, ki so organizirana na štirih lokacijah po državi. Zaključeni so že seminarji v Stični, Celju in na Mirenskem Gradu, ki so med udeleženci požela dober vtis. Letos se delavnice in okrogle mize vrtijo okrog naslova »Rast mladosti iz korenin modrosti«.

Kako prenašati modrost starejših na mlade, da jo bodo ti sprejeli? Kaj mladi potrebujejo za rast? Kakšna sta vzgojni in pastoralni vidik medgeneracijskega sodelovanja? To so le ena od vprašanj, na katera so odgovarjali udeleženci seminarja. Med njimi je bil v Celju tudi Miran, ki mu je zaupano delo tajnika Župnijske karitas v Radečah. Kot je povedal, mu je bil seminar zelo všeč, koristna in logična se mu je zdela tudi izbira tematike, saj je za nadaljnje delovanje karitativne dejavnosti potrebno privabiti »podmladek«.

Pobudo razprav o vključevanju mladih v Karitas sta v Domu sv. Jožefa v Celju pozdravila tudi predstavnika mlajše generacije, prostovoljca Štefan in Ema iz župnije Ljubljana-Moste. Andreja, ki pa je prostovoljka pri Karitas Mozirje Šmihel, ima veliko dela z otroki na ustvarjalnih delavnicah in pri učni pomoči. Še posebej jo je nagovorila uvodna sveta maša, ki jo je pred seminarjem daroval škof Stanislav Lipovšek.

Zadnji seminar Karitas bo naslednji konec tedna v Zavodu Marianum Veržej, več o vsebini pa lahko slišite v pogovoru s koordinatorico seminarja Heleno Zevnik Rozman, ki smo jo gostili v nedavni oddaji na Radiu Ognjišče.

Ne spreglejte: