Ljubljana, sreda, 20. februar 2019, 13:03

25 let: Odgovorno na pot, varno na vrh

Jubilejno leto bomo med drugim obeležili z vzponi na točke, zelo pomembne za delovanje radia.


Če želite spremeniti svet, ne bežite pred morskimi psi

Na prvi pogled je bila izbira tokratnega govorca v oddaji »Sol in luč« nenavadna, naš gost je bil namreč admiral ameriške vojske. Toda njegov nastop ob podelitvi diplom študentom univerze v Texasu je bil tako izjemen, da si ga je po svetu ogledalo že na milijone ljudi.


25 let: »Najboljši signal Radia Ognjišče sem ujela na zaboju za drva.«

Smo v letu obhajanja srebrnega jubileja in v ta namen se želimo spomniti prvih trenutkov delovanja našega radia. Besedo smo v oddaji »Prijatelji Radia Ognjišče« dali tudi poslušalcem in poslušalkam.


Pravica vzeti življenje?

V zadnjih tednih se v slovenski javnosti veliko govori o možnosti uzakonitve evtanazije, ki ji Slovensko zdravniško društvo in Zdravniška zbornica Slovenije odločno nasprotujeta. Na okrogli mizi Radia Ognjišče smo z raznih vidikov osvetlili to dragoceno zadnje obdobje življenja in pomena odnosov, ki na koncu edini človeku dajejo oporo.


Cestnik: Kot Sahara vode potrebujemo zmago desnice

Zmago desnice potrebujemo, da se procesi v družbi diferencirajo in družba zadiha v pristnem demokratičnem duhu, je v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, komentiral Branko Cestnik in pojasnil tudi, zakaj je to zmago težko doseči.


Ali ni največ prošenj prav za zdravje in srečno operacijo?

Tokratno radijsko katehezo, ki jo je pripravil msgr. Miro Šlibar, odgovoren za pastoralo zdravja pri Slovenski škofovski konferenci in lurški kaplan, smo posvetili prazniku Lurške Matere Božje, predstavili pa smo tudi letošnjo papeževo poslanico bolnikom.


Kdo je pokasiral razliko?

Minuli teden je Statistični urad objavil podrobnejše podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin ki že vsebujejo podatke za letošnji januar. Seveda je ob robu afere "poljsko meso" zanimivo pogledati, kako so se v zadnjem desetletju gibale cene govejega mesa, tako odkupne kot tudi maloprodajne.


Vprašal sem jo: Kdo vse bi prišel na tvoj pogreb?

Vprašanje evtanazije vedno bolj vzbuja interes javnosti in polni medijski prostor. Bolj na osebni ravni smo se tej temi posvetili v oddaji Globine, kjer sta gostovala duhovnika Miro Šlibar in Toni Brinjovc, ki sta polna izkušenj z zelo bolnimi ljudmi.


Tone Kuntner: Kdo v svoje mreže lovi lastovke slovenske pomladi?

Pesnik in igralec, Tone Kuntner, je v oddaji »Od slike do besede« predstavil svojo novo knjižico »Zamrznjena pomlad«. Gre za pesniško zbirko, ki je ob številnih pomembnih obletnicah izšla lansko leto.


OKROGLA MIZA: Ljudje ne bodo čutili potrebe po evtanaziji, kadar bodo ob sebi imeli sočloveka

V medijih in javnosti se v zadnjih tednih vse več govori o evtanaziji in zdi se, kot da bi članki in prispevki spodbujali nujo, da bi jo bilo treba uzakoniti tudi v Sloveniji. Da bi pokazali in opozorili na drugo stran zgodbe, smo na Radiu Ognjišče v Zavodu sv. Stanislava pripravili okroglo mizo z naslovom »Pravica ugasniti življenje?«. Na njej smo s pomočjo gostov osvetlili vprašanje življenje in smrti z različnih zornih kotov.


Novejše novice | Starejše novice