Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

25 let agencije Aritorus obeležili z jesenskim romanjem

| 30.09.2018, 10:05

Na praznik nadangelov Mihaela, Gabrijela in Rafaela je potekalo 15. tradicionalno jesensko romanje ter praznovanje srebrnega jubileja, torej 25 let turistične agencije Aritours. Srečanje so začeli v Piranu ter se popoldne zbrali v koprski stolnici, kjer je bila sveta maša, ki jo je ob prisotnosti več kot 400 romarjev daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl.

Nadškof Cvikl nam je povedal, da je v nagovoru najprej poudaril, da agencija Aritours ni zgolj turistična ampak predvsem romarska. »Aritours ima pred seboj vsakega človeka, človeka, ki nosi s seboj bremena, težave, križe in tudi radosti. In ga sprejme, mu prisluhne in prav ta romanja so mnogim pomagala, da so se vrnili nazaj z novim optimizmom, z novim zagonom, ki so ga dobili na teh romanjih. To je to, kar druge agencije nimajo. Tam si številka. Tukaj si pa človek z vsemi svojimi problemi in težavami, tudi radostmi. In dejansko se je v teh 25. letih ustvarila družina Aritours, to danes dokazuje ta zbrana množica, ki se res čutijo, da so družina,« je dejal nadškof Cvikl, ki pogosto in zelo rad poroma z omenjeno agencijo.

Direktorica Tanja Arih Korošec pa je ob robu praznovanja sinoči v Vipavi, kjer so nastopili Beneški fantje in p. Janez Ferlež dejala, da jo veseli prehojena pot, najbolj pa je ponosna na starša, Cirila in Slavico Arih, ki sta agencijo ustvarila. »Rečem lahko, da je to ena velika Aritoursova družina. To je tisto, kar delamo pri nas, tkemo prijateljske vezi. In to je naše vodilo, na vseh romanjih ustvarjati doživetja in povezovati ljudi,« je dejala in se posbej zahvalila tudi Radiu Ognjišče za sodelovanje in snovanje skupnih poti.

Nadškof Cvikl in Beneški fantje ter Ciril in Tanja Arih
Nadškof Cvikl in Beneški fantje ter Ciril in Tanja Arih © ARO

Več kot 400 romarjev v dvorani Škofijske gimnazije v Vipavi
Več kot 400 romarjev v dvorani Škofijske gimnazije v Vipavi © ARO

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...