Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Gibanje Glasno (foto: Tone Gorjup)
Gibanje Glasno

Vera Mejak za Radio Ognjišče o gibanju Glasno

Slovenija | 24.09.2018, 11:39

Civilno družbeno gibanje Glasno!, ki se zavzema za dejavno zaščito pravic gledalcev in poslušalcev ter svobode govora na nacionalni RTV, smo sicer že predstavili. Do pobude za njegovo ustanovitev je prišlo v krogu intelektualcev s prvopodpisano Vero Mejak. Slednjo smo povabili v naš studio.

Vera Mejak je ponovila, da so gibanje gledalci in poslušalci – plačniki programov RTV Slovenija. »Gibanje je odprta oblika množičnega organiziranja civilne družbe, ki se ji preko naše spletne strani www.glasno.si ali na klasičen način po pošti lahko pridruži vsak posameznik, ki to želi,« je poudarila.

Neposredni povod za ustanovitev gibanja Glasno so po besedah Mejakove aktualni poskusi ostankov totalitarnega režima, ki preko svojih nedemokratičnih vzvodov uprizarjajo gonjo zoper novinarja dr. Jožeta Možino, napovedujejo ali zahtevajo ukinitev oddaj Intervju, Pričevalci, 3. programa TVS in nasploh »oddaj, o katerih v javnosti in stroki obstajajo različna mnenja«.

Pobudniki gibanja so Vera Mejak, dr. Tomaž Erzar, dr. Stane Granda, Jože Hribernik, Ivo Jevnikar, dr. Katarina Kompan Erzar, dr. Matija Ogrin, mag. Igor Senčar, dr. Vasko Simoniti, dr. Mitja Štular in dr. Matevž Tomšič, pridružijo pa se mu lahko vsi, ki se zavzemajo, da bi bilo delo RTV Slovenija kvalitetno, nepristransko in zavezano resnici.

Več: Glasno.si

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...