Ljubljana, petek, 19. april 2019, 06:33

Predsednik SŠK nadškof Zore zaželel uspešno delo Šarčevi vladi

Nadškof Stanislav Zore
Foto © Izidor Šček

Predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof Stanislav Zore je ob včerajšnjem glasovanju zaupnice in prisegi 13. slovenske vlade, poslal premierju Marjanu Šarcu čestitko ter mu zaželel obilo blagoslova na mestu predsednika vlade.

Nadškof Stanislav Zore upa, da bo nova vlada pripravljena konstruktivno sodelovati s škofovsko konferenco pri urejanju odprtih vprašanj med državo in Katoliško Cerkvijo ter da bo varovala versko svobodo vseh verskih skupnosti pri nas. Nadškof Stanislav Zore se je v ločenem pismu zahvalil nekdanjemu predsedniku vlade Miru Cerarju za lepe odnose s krajevno Cerkvijo ter mu je zaželel uspešno delo na mestu zunanjega ministra.

Premierju Marjanu Šarcu sta ob imenovanju nove vlade čestitala tudi škof evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Filo in mufti Nedžad Grabus. V evangeličanski cerkvi upajo, da si bo prizadeval za pravična gospodarska in socialna razmerja v državi in njen vsesplošni duhovni napredek. Grabus pa verjame, da bo združeval ljudi za skupno dobro.

Ne spreglejte: