Ljubljana, ponedeljek, 24. junij 2019, 19:36

Bog po vas dela velike stvari!

Sveta maša na seminarju za voditeljske pare
Foto © p. Ivan Rampre

Društvo Družina in življenje je ta konec tedna pri sv. Jožefu nad Celjem pripravilo seminar za voditeljske pare. Pogovarjali so se o pomenu nenehne povezanosti zakoncev z Bogom, izgradnji odličnega tima med možem in ženo ter ustvarjanju varnega časa in prostora na srečanjih zakonske skupine. V soboto zvečer je sveto mašo zanje daroval nadškof Stanislav Zore.

Društvo Družina in življenje je slovenski prostor obogatilo že z dvesto zakonskimi skupinami, ki delujejo po številnih župnijah. Na tokratnem seminarju za voditeljske pare so iskali inovativne pristope k ustanavljanju zakonskih skupin in odgovore na znamenja časov v katerih živimo. Po besedah soodgovornega v omenjenem društvu Danija Siterja želijo biti voditelji po Božjem srcu, da bi znali razumeti stiske ljudi, s katerimi se srečujejo in jih vodili h Kristusu.

»Ker vemo, da samo v Gospodu je naša rešitev, samo Gospod je tisti, ki more tudi v teh kriznih trenutkih ozdraviti naša ranjena srca, pa ranjena srca mnogih zakoncev, mnogih mož in mnogih žena, ker vemo, da živimo v času, v katerem družina postaja vse manj vrednota zaradi temnih sil, ki so na delu in mi pa zaupamo v Gospoda, vemo, da je Gospod tisti, ki je zmagal«, je dejal Siter.

Nadškof Stanislav Zore pa sem jim je zahvalil, da so pripravljeni poleg gradnje svojega zakonskega odnosa in družine pomagati graditi medsebojne odnose vsem tistim, ki iščejo oporo, nasvet in nekoga, ki jim je pripravljen prisluhniti. Tako Bogu dovolijo, da po njih dela velike stvari.

»Dovolj je peščica tistih, ki zaupa, ki veruje v Boga, zato da Bog začne novo zgodbo življenja, novo zgodbo družine, novo zgodbo odrešenja, novo zgodbo evangelija na tem našem svetu, v tem našem narodu. Dovolj je peščica. Vas ni samo peščica. In zato je še manj razloga, da bi kakorkoli oklevali, dvomili, še manj, da bi se bali. Dajte Bogu možnost, Bog bo pa delal čudeže«, je voditeljskim parom zakonskih skupin društva Družina in življenje še dejal nadškof Zore.

Ne spreglejte:


Vsak dan lahko prejmete radijski bilten! Vabljeni!