Ljubljana, torek, 22. oktober 2019, 18:53

Nadškof Zore: Pomnožimo molitve za papeža!

Papež med križevim potom
Foto © Vatican news

"Načrt je gotovo lahko zelo satanski."

Medtem ko Cerkev pretresajo razni škandali, se vrstijo tudi posamezni napadi na papeža. V preteklih tednih smo lahko zasledili celo zahteve po njegovem odstopu. Kako se kot katoličani na te kritike odzvati, smo povprašali ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta.

Ob tem vprašanju mi prihaja na misel Jezusova napoved tik pred trpljenjem: ’Udaril bom pastirja in ovce se bodo razkropile’, je dejal nadškof Zore. »Mislim, da katoličani tega ne smemo narediti. Načrt je gotovo lahko zelo satanski. Udariti pastirja in ustvariti zmedo in razkropljenost med ovcami«, poudarja nadškof.

Res je sicer, da sedaj napadajo papeža. Nekateri celo zahtevajo njegov odstop. »Vedeti pa moramo, da je ravno v časih, kot je sedanji, posebej potrebna edinost Cerkve. Ne slepa edinost, ampak tista edinost, za katero je pri zadnji večerji molil Jezus: ’Oče, daj, da bodo eno, da bo svet veroval, da si me ti poslal.’«

Ob tem je navedel še eno Jezusovo ugotovitev: »’Ta rod se izžene samo z molitvijo in postom.’ To pomeni s poglobljenim krščanskim življenjem; s poglobljenim odnosom z Bogom in posledično tudi z bolj pristnimi in bolj evangeliziranimi odnosi med ljudmi. Zato bi prosil vse katoličane, pa tudi druge, naj pomnožijo svoje molitve za papeža in njegove namene in naj se v ta namen tudi postijo«, nas v teh prelomnih časih še vabi nadškof Stanislav Zore.

Ne spreglejte: