Ljubljana, sreda, 24. julij 2019, 08:39

Papež: Približaj se duhovniku in mu povej, zakaj mu ne zaupaš

Papež v škofiji Piazza Armerina
Foto © vaticannews.va

Papež Frančišek se ob 25. obletnici smrti duhovnika Pina Puglisija, ki ga je ubila mafija, mudi na Siciliji. Temu je namenjen obisk Palerma. Dopoldne je na tem italijanskem otoku obiskal še škofijo Piazza Armerina, ki praznuje dvestoletnico. Gre za območje, ki se zaradi reorganizacije iz petrokemične industrije v biorafinerijo sooča z visoko brezposelnostjo, ljudje pa posledično z revščino in različnimi odvisnostmi. V takih okoliščinah pride tudi do krize vere.

Zato je papež med drugim mlade pozval k dialogu z duhovniki oziroma škofi.

»Slišal sem mlade reči: V Boga zaupam, v Cerkev pa ne. Ampak zakaj? Ker ne maram duhovnikov … Približaj se mu in mu povej – ne zaupam ti zaradi tega in tega … približaj se mu, približaj se tudi škofu in mu v obraz povej, da Cerkvi ne zaupaš zaradi tega in tega. To je pogumna mladina. Vendar moraš tudi prisluhniti odgovoru!«

V kraju Piazza Armerina je papežu prisluhnilo 40 tisoč ljudi, ki jim je dejal, da življenje ni prekletstvo, ki ga je treba prenašati. Cerkev in družbo je pozval k novi evangelizaciji, odprtosti do vseh, ki se čutijo poražene v duhu in telesu ali odrinjene.

Ne spreglejte: