Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 22:08

Internet je orodje, naša je izbira uporabe

Mesec februar je mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav. Tej vsebini smo dali poudarek v Mladoskopu. Pred mikrofonom smo gostili dijake in študenta iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.


Nadškof Zore v posebnem pogovoru za Radio Ognjišče ocenil zasedanje o zaščiti otrok v Vatikanu ter iniciativo Dovolj.je

V Vatikanu se nadaljuje srečanje o zaščiti mladoletnih v Cerkvi. Udeležujejo se ga patriarhi, kardinali, nadškofje, škofje in redovni predstojniki, med njimi tudi predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.


Gregor Žakelj: "Pogovor, veliko pogovora z naročnikom, me usmeri k pravi rešitvi."

Uspešen, tudi mednarodno prepoznan, velikokrat nagrajen grafični oblikovalec je bil naš sogovornik v oddaji »Via positiva«. Gregor ne navdušuje samo z oblikovanjem, ampak tudi kot razmišljujoč in zelo utirjen človek, ki išče in živi kakovost tudi v medosebnih odnosih. Tako sem ga začutila med radijskim srečanjem in snemanjem. 


Tečaj Ljubezen in spoštovanje kot orodje za razumevanje enostavnosti zakona

Zakonca Zvonko in Dubrovka Turinski že več let vodita tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti iz Svetega pisma. V Svetovalnici sta spregovorila o osnovnih načelih in poteku tečaja, ki pomaga tako zaročencem kot parom z dolgoletnim stažem.


Ali lahko, tako kot Italija, v recesijo zdrsne tudi Slovenija?

Potem ko je Italija še vedno v recesiji, se postavlja vprašanje, kako lahko to vpliva na Slovenijo in ali lahko ukrepi vlade v Ljubljani pripeljejo do negativnega stanja državnega proračuna. O tem smo v oddaji Pogovor o razpravljali z ekonomistom in izrednim profesorjem dr. Anžetom Burgerjem, izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov Goranom Novkovićem in novinarjem na RAI v Trstu Andrejem Černicem. Vsi trije menijo, da moramo biti previdni.


Kljub slepoti se je polnopravno vključil v življenje in delo

V oddaji namenjeni slepim, Luč v temi, smo gostili prejemnika nagrade za življenjsko delo na področju socialnega varstva, Braneta Buta. Z njim se je o njegovem pestrem delovanju pogovarjala Sonja Pungertnik.


25 let: Odgovorno na pot, varno na vrh

Jubilejno leto bomo med drugim obeležili z vzponi na točke, zelo pomembne za delovanje radia.


Če želite spremeniti svet, ne bežite pred morskimi psi

Na prvi pogled je bila izbira tokratnega govorca v oddaji »Sol in luč« nenavadna, naš gost je bil namreč admiral ameriške vojske. Toda njegov nastop ob podelitvi diplom študentom univerze v Texasu je bil tako izjemen, da si ga je po svetu ogledalo že na milijone ljudi.


Razmere na sodišču so rožnate za tiste, ki pridno sklanjajo glave

Na vrhovnem sodišču je nedavno potekala slovesnost ob odprtju letošnjega sodnega leta. Med izzivi, ki letos čakajo sodstvo, so bili navedeni uveljavitev družinskega zakonika in začetek delovanja družinskih sodišč, postopni prehod na elektronsko poslovanje ter reševanje že znanih težav s preobremenjenostjo specializiranih oddelkov sodišč. Ali so to res res poglavitne naloge, smo v tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« vprašali vrhovna sodnika Barbaro Zobec in Jana Zobca.


25 let: »Najboljši signal Radia Ognjišče sem ujela na zaboju za drva.«

Smo v letu obhajanja srebrnega jubileja in v ta namen se želimo spomniti prvih trenutkov delovanja našega radia. Besedo smo v oddaji »Prijatelji Radia Ognjišče« dali tudi poslušalcem in poslušalkam.


Novejše novice | Starejše novice