Ljubljana, petek, 19. april 2019, 06:37

Prazniki nas znova utirijo v vrednotah

Prazniki so dnevi povezovanja. Prazničnost v polnosti občutimo v občestvu. Sodobni način življenja nas hitro vpelje v individualizem, ki na dolgi rok ne prinaša zadovoljstva. Osrečujeta povezanost in sprejetost.


VIDEO: Richard Cole: Mož, ki je Boga vprašal, kakšen je smisel življenja

16. avgusta, leta 2005 je Richard Cole doživel izven-telesno izkušnjo in, po njegovem pričevanju, govoril z Bogom. Srečanje mu je za vedno spremenilo življenje. Kasneje je povedal: "Zdaj preučujem Sveto Pismo. Pred kratkim sem bil krščen in ljudje me sprašujejo: "Zakaj si se dal krstiti zdaj?", in moj odgovor je: "Ker je tako prav." Ne vem kaj naj odgovorim. Mislim, da ni potrebno, da si krščen, da prideš v nebesa. Vem pa nekaj, hočem slediti Jezusovim stopinjam."


Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi odtenek pirhov, veliko pa je odvisno tudi od samega postopka in pa odločitve, ali bomo jajca več časa pustili v kuhanih čebulnih olupkih, pravi Miša Pušenjak, svetovalka specialistka s KGZ Maribor.


Ministrstvo za pravosodje in vodstvo vrhovnega sodišča želita utišati sodnike

Ministrstvo za pravosodje, skupaj s sodnim svetom, pripravlja zakonodajo, ki bo sodnikom omejila komunikacijo z javnostjo. Sodniki naj bi dobili tudi posebne sodelavce preko katerih naj bi z javnostjo komunicirali. Vrhovna sodnika Barbara Zobec in Jan Zobec sta do predloga zelo kritična.


VIDEO: Naj odmeva: Bog me ljubi!

Upam, da so nam dnevi letošnjega misijona pomagali, da smo bolj živo začutili, da vse, česar se Bog dotakne, postaja mlado in polno življenja. To je bila ena od misli, ki smo jo lahko slišali v zadnjem dnevu letošnjega radijskega misijona. Zaključili pa smo ga z globokim doživetjem večernega misijonskega pogovora, v katerem smo lahko prisluhnili štirim pretresljivim zgodbam o "izgubljenosti in najdenosti."


VIDEO: Nadškof Cvikl: Nihče ne pade tako nizko, da ne bi mogel vstati

Kot sinodalni oče in udeleženec sinode o mladih, je v osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dne o temi: »Bil sem izgubljen in Si me našel,« razmišljal mariborski nadškof Alojzij Cvikl.


Alenka Rebula: Osebna rast pomeni vstopiti v odnose in v njih rasti

Prepustimo prostor življenju, so bile med prvimi izrečene besede psihologinje in pisateljice Alenke Rebula v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri«. Dodaja, da je želja po dobrem počutju, po imeti se lepo na globlji način, zelo razširjena, manj pa je razširjena zavest, da je za to potrebno vsakodnevno zavedanje, drugače se ne more zgoditi.


Večnost bo prekratka, da bi se Bogu zahvalil za vse, kar je storil zame

V življenju sem iskal smisel. Spraševal sem se zakaj živim, od kod je ta svet, kaj delam na tem svetu. Namreč, moja družina s katere izhajam, ni bila verna in tako sem smisel iskal vsepovsod.


VIDEO: 6. misijonski večer: Premalo smo velikonočni kristjani

6. misijonski večer je bil v znamenju pogovora o bolnih, umirajočih in upanju, ki ga imamo kristjani. Na večno življenje. Z nami je bil p. Toni Brinjovc, ki ima kar nekaj izkušenj z mladimi in bolnimi. Veliko pa je bilo klicev poslušalk in poslušalcev.


VIDEO: Bolezen je rodovitno polje

»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let delal kot bolniški duhovnik.


Novejše novice | Starejše novice