Ljubljana, ponedeljek, 24. junij 2019, 19:36

JUTRI se srečamo v Arboretumu!

Draga Slovenija, Prijatelji Radia Ognjišče te imamo radi! Zato te bomo počastili na tvoj rojstni dan, 25. junija, v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem in zelenjem – v Arboretumu. Darovali bomo mašo, ti kaj lepega povedali na proslavi in zapeli s Prifarci. To bo 46. srečanje PRO, brezplačne vstopnice za Arboretum pa lahko še do 12.00 ure rezervirate prek spletnega obrazca.


Deseta razglednica: Še Pomposa in zatem Ljubljana

Na poti z radijskih počitnic nas je že večkrat spremljal praznik rojstva Janeza Krstnika. Svetnik nas popelje v svojo in Jezusovo mladost ter v srečanje z Marijo in Elizabeto.


Deveta razglednica: Prišel je čas slovesa

Ko je treba vrniti ključe stanovanja in se odpraviti na dolgo pot, je razumljivo, da se dan začne zgodaj. Tudi zajtrk je običajno prej, če je mogoče.


Jernej Kosmač: »Luč na »gavge« sveti na vseh kontinentih«

Ob bližnjem prazniku države smo k pogovoru za oddajo »Naš gost« povabili Jerneja Kosmača. Najraje sliši, če ga predstavimo kot rokodelca. Po poklicu je strojni inženir, toda svoje delo je posvetil izdelovanju replik predmetov iz naše preteklosti.


AUDIO: Po napadu medvedke - Roman Žveglič: To je tipični ideološki spopad!

Potem ko je zgodaj zjutraj v kraju Vrh nad Želimljami medvedka z mladičema napadla in poškodoval 80-letno žensko, se že vrstijo številni odzivi. Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je prek Twitterja zapisala, da se je zgodilo tisto, česar se je najbolj bala, premier Šarec pa: "Vse ima svoje meje, tudi skrb za okolje. Ko pride do človeške žrtve, ni nikjer ne sodišč, ne drugih organizacij. Vsi obmolknejo."


Osma razglednica: Rossano, srednjeveška prestolnica Kalabrije

Turistično naselje Futura Club Itaca je postalo domače vsem počitnikarjem, a žal se bo treba posloviti. Na enem koncu dvorana, kjer se zbirajo pri maši, na drugem restavracija in nedaleč stran amfiteater, kjer se odvijajo večerni dogodki.


Dobro okolje oblikujejo dobri odnosi

Da je bolj pomembno, s kom delaš, kot kaj delaš in da so za izgorelost kriva tudi socialna omrežja, predvsem pri mladih, sta le dva poudarka Glenna Rolfsena, ki je bil sogovornik v tokratni oddaji Via positiva – Optius. Povabili smo ga zato, ker je bil gost nedavne konference Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar, ki so jo konec maja pripravili na Brdu pri Kranju.


Sedma razglednica: Skriti biseri Kalabrije

Deželo in ljudi najbolje spoznaš, če jim prisluhneš. Počitnikarji domačine srečujejo na vsakem koraku, v recepciji, na hodnikih med počitniškimi hišami, v restavraciji, trgovinah, v barih …


Na svetu ste zaradi ljubezni in vaša naloga je, da to ljubezen vrnete ljudem

Zakaj pri njem želijo delajo tudi menedžerji velikih podjetjih in kako najti srečo in zadovoljstvo? Vse to lahko začutite v zgolj nekaj minutah intervjuja, ki smo ga posneli z gospodom Gutmannom.


Šesta razglednica: Sv. Rešnje telo in kri ter Grozdetov večer

Četrtek, drugega tedna po binkoštih je in zato praznik sv. Rešnjega telesa in krvi. Čeprav ne bo telovske procesije z monštranco, nebom in banderi, ga bodo na radijskih počitnicah praznovali nadvse slovesno.


Novejše novice | Starejše novice

Vsak dan lahko prejmete radijski bilten! Vabljeni!