Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Morje (foto: ARO)
Morje

Mladi na svetovno srečanje v Panamo kar z jadrnico!

Svet | 18.08.2018, 07:50 Marjana Debevec

Medtem ko je že vse pripravljeno za Svetovno srečanje družin, ki se bo začelo v torek, pa mladi že zrejo v januar, ko bo njihovo Svetovno srečanje v Panami. Večina bo tja pripotovala z vlaki, avtobusi ali letali. Skupina francoskih mladih pa si je zadala poseben projekt – na pot se bodo odpravili kar s tremi jadrnicami.

Sedemnajst udeležencev katoliškega svetovnega dneva mladih 2019 si želi po sledeh apostola Pavla srečevati ljudi in Kristusa, so mladi pojasnili na spletni strani svojega projekta. Na jadrnicah jih bodo spremljali profesionalni skiperji in duhovnik, za prečkanje oceana pa so predvideli 105 dni, poroča Družina.

Potovanje naj bi začeli 31. avgusta pri kapeli v francoskem zalivu Brest, z blagoslovom škofa Marca Ailleta, ki je pri Francoski škofovski konferenci pristojen za pastoralo mladih. Do 15. septembra naj bi obpotovali Francijo, Španijo in Portugalsko ter poromali v Santiago de Compostela in Marijino svetišče v Fatimi.

V drugi polovici septembra bodo mladi obiskali Maroko in poromali po sledeh bl. puščavnika Charlesa de Foucaulda. V decembru pa je predvideno tritedensko prečkanje Atlantskega oceana. V Panamo naj bi pripluli 15. januarja.

Gostiteljica SDM 2019, Panama, je medtem v teh dneh iz El Salvadorja sprejela prvo relikvijo mučenca nadškofa Oskarja Romera, ki bo med oktobrsko sinodo razglašen za svetnika. Papež Frančišek pa ga je razglasil za zavetnika tokratnega svetovnega dne mladih.

Nadškof Ulloa je relikvijo prejel skupaj s fotografijo nekdanjega salvadorskega nadškofa, ki je bil leta 1980 umorjen med bogoslužjem. Nadškof Romero je bil odločen borec proti krivicam in nasilju tedanje vojaške diktature v San Salvadorju.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...