Ljubljana, sreda, 24. julij 2019, 08:38

Romanje sodelavcev in prostovoljcev mariborske Karitas na Prihovo

0:00
0:00
Nadškof Cvikl s sodelavci in prostovoljci mariborske Karitas na Prihovi
Foto © Nadškofija Maribor

Sodelavci in prostovoljci Karitas mariborske nadškofije so včeraj poromali na Prihovo. V tamkajšnji cerkvi Marije vnebovzete je sveto mašo daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. Zbranim se je zahvalil za njihovo nesebično delo.

"Največje priznanje, ki ga lahko sodelavci Karitas prejmemo je, če nam z našim prizadevanjem uspe, da žalostnim spet privabimo veselje in nasmeh na obraz," je prepričan nadškof Cvikl. "To pa se lahko zgodi takrat, če ob dejanjih vidne dobrote in pomoči ogrejemo tudi njihova srca. Ko človek začuti bližino in ljubezen sočloveka, takrat lahko začne spet z upanjem gledati v svoj jutri, v svojo prihodnost."

Nadškof Cvikl je spomnil, da se vsak lahko znajde v stiski, a to ni sramota, le splet okoliščin. "Vabim vas, da mi vsi dan za dnem poglabljamo osebni odnos z Bogom: v molitvi, v zakramentih, pa tudi v okoliščinah življenja, kjer se znajdemo, iščimo, kaj je Božja volja. Ob prižiganju luči, kar molitev je, se nam bo vedno bolj ostril pogled, da bomo tudi bolje videli, kdo so tisti, ki so pomoči najbolj potrebni, kdo so tisti, ki so najbolj pozabljeni. V Jezusovi svetlobi bomo vedno bolj sposobni stopati v kulturo srečevanja ter služenja pomoči potrebnim," je dodal. Kot je še poudaril nadškof Cvikl, je kristjan človek, ki se da voditi Božjemu Duhu. On nas navdihuje, kako odgovarjati na vse večje izzive.

Ne spreglejte: