Ljubljana, sreda, 24. april 2019, 02:29

Miličević: Bolje je izgubiti trenutek v življenju, kot življenje v trenutku

V informativnem programu na Radiu Ognjišče ste na velikonočni ponedeljek lahko prisluhnili pogovoru s 44-letnim laičnim terapevtom Branetom Miličevićem, ki je bil več kot deset let odvisen od drog, danes pa je koordinator terapevtski komuni »Skupnost srečanje«. Povedal je svojo zgodbo ter opozoril, da prihaja do zasvojenosti tudi zaradi tega, ker ljubeči in topli roki manjka trda roka. »To danes manjka veliko staršem,« je povedal v pogovoru.


Vera in upanje za boj proti zlu, sovraštvu, krivici, nasilju in pesimizmu

V Cerkvi v Sloveniji so se v velikonočnem jutru vrstile vstajenjske procesije z Najsvetejšim. Sledila so evharistična bogoslužja, v stolnicah so jih vodili škofje ordinariji. V pridigah so poudarjali pomen vere in upanja v boju proti zlu, sovraštvu, krivici, nasilju in pesimizmu.


Nadškof Cvikl: Župnij ne nameravamo ukinjati

V oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji smo na veliko noč gostili mariborskega nadškofa metropolita Alojzija Cvikla, ki je govoril o aktualnem dogajanju v nadškofiji in Cerkvi na Slovenskem. Med drugim se je zahvalil vsem župnijam in vernikom, ki so s svojimi donacijami pristopili k reševanju Zavoda Antona Martina Slomška.


AVDIO: Kako se velike noči spominjata varovanki v Domu sv. Lenarta?

Kako so veliko noč praznovali včasih? O tem sta nam spregovorili Elizabeta Murko in Kristina Robič, ki bivata v domu za starejše.


Številni za veliko noč na delovnih mestih

Številni zaposleni v vojski, policiji, zdravstvu in drugih dežurnih službah bodo praznike preživeli na delovnem mestu. Ločeno od družine bodo veliko noč praznovali tudi oskrbovanci domov za starejše, hospitalizirani v bolnišnicah in zaporniki.


»To je bilo potovanje iz teme v luč«

Med nocojšnjo vigilijo katehumeni po vsem svetu prejmejo zakramente uvajanja v krščanstvo. Dva med njimi, ki sta zakramente prejela pred več desetletji, smo povprašali, kakšno spremembo je vera prinesla v njuno življenje.


17. maja bo minilo 150 let od največjega tabora: Praznujmo izpolnjene upe naših prednikov

Maja bo minilo 150 let od vseslovenskega vižmarskega tabora, na katerem se je 17. maja 1869 zbralo približno 30.000 ljudi, ki so v takratnem okolju Avstro-Ogrske monarhije javno izrazili določene želje in potrebe Slovencev. Ob taborski piramidi v Vižmarjah so prejšnjo soboto posadili lipo, osrednja slovesnost ob obletnici pa bo 17. maja.


Nadškof Cvikl delil kosilo

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl si je danes nadel predpasnik in pomagal pri delitvi kosila v Ljudski kuhinji Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor.


Škofje pri mašah zadnje večerje o pomenu ljubezni in služenja

Z večernim bogoslužjem velikega četrtka so sinoči v slovenskih cerkvah vstopili v velikonočno tridnevje, ki je višek bogoslužnega leta. Maše zadnje večerje so v stolnicah darovali tudi slovenski škofje, ponekod so 12. ljudem umili noge.


Karitas državo poziva k ohranitvi dodatka za delovno aktivnost

Že nekaj časa je znana namera ministrstva za delo, da ukine enega od socialnovarstvenih prejemkov, in sicer dodatek za delovno aktivnost. S tem naj bi želelo zmanjšati tveganje neaktivnosti pri brezposelnih upravičencih do denarne socialne pomoči. A vse več je pozivov k ohranitvi dodatka. Kaj ta prejemek pomeni dolgotrajno brezposelnim prostovoljcem, so pred časom opisali na Škofijski karitas Celje.


Novejše novice | Starejše novice