Ljubljana, sreda, 15. avgust 2018, 06:58

Sodobna igra: Preveč poslušamo družbo, veliko premalo sebe

Pri zahtevnejših življenjskih odločitvah, ko poslušamo sebe, svoj notranji glas, večjih ali usodnejših težav nimamo. Toda, v tem hitrem, ostrem, modernem tempu, v izrazito potrošniško naravnani družbi, pa marsikdo vse pogosteje čuti, da se ne sliši, da ne ve, kaj je prav in kaj so njegovi dejanski notranji interesi v pozitivnem pomenu.


Trobentice, vijolice in pohane mačice

Divja hrana je tema, ki smo se ji posvečali v zadnjem julijskem petkovem jutru. Pojdimo na divje. Prav zdaj. Pa čeprav nikamor. Ker naša naložba v prihodnost je divjanje. Gor in dol pa sem in tja. Pa spet nazaj naprej, pravi Dario Cortese.


Izšlo je avgustovsko Ognjišče

Avgust je drugi počitniški mesec in pri Ognjišču nas vabijo, da v roke vzamemo dobro knjigo, zato so pripravili 'poletno branje' - posebno ponudbo knjig. V avgustovski številki mesečnika pa pozornost namenjajo obletnic vzpona na Triglav, skavtom in misijonom oz. misijonarjem, nam je povedal odgovorni urednik mag. Božo Rustja. V nadaljevanju tudi objavljamo njegovo Beležnico.


Mlade pripravljamo na življenje

Na mednarodni olimpijadi Genius v New Yorku so dijaki, ki so predstavili dve najboljši podjetniški zamisli na tekmovanju, ki ga prireja Primorski tehnološki park, dobili prvo in tretjo nagrado. Dijaka z viške gimnazije sta med 1600 prijavljenimi projekti iz sedemdesetih držav prejela zlato medaljo v kategoriji »Science« z nalogo Nov način priprave vzorcev in stabilizacija papirja z nanosom pigmenta Verdigris. Povabili smo ju in še nekaj ostalih uspešnih dijakov v studio, da bi iz prve roke izvedeli s kakšnimi projekti so se predstavili svetu.


Slovenski turizem beleži rekordno rast

Število prihodov gostov je lani znašalo 4,7 milijona, nočitev pa je bilo 12 milijonov. Pred približno desetimi leti je bilo prihodov turistov približno 2,7 milijona, nočitev pa dobrih 8 milijonov. Državna strategija pa predvideva nadaljnjo rast. O tem, če smo na njo pripravljeni, kakšni izzivi čakajo panogo ter o turistih v Sloveniji, so za oddajo Pogovor o spregovorili direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek, izvršni direktor destinacije Terme 3000 - Moravske Toplice in Terme Banovci Igor Magdič ter vodja tržnega komuniciranja pri Slovenski turistični organizaciji Livija Kovač Kostantinovič.


Miša Pušenjak: Letošnje vreme nas zopet uči razmišljati, ne pa jamrati

Letošnje vreme prinaša številne zagate in posledično veliko vprašanj ostaja neodgovorjenih. Zato je bila naša gostja tokratne Svetovalnice Miša Pušenjak, specialistka za pridelavo vrtnin in okrasnih rastlin s KGZS Maribor.


Dopustniški zastoji v prometu po novem tudi ob ponedeljkih

V poletnem času se nekatere ceste precej napolnijo s pločevino, zato smo v studio v tokratno Svetovalnico povabili mag. Ulricha Zorina, vodjo službe za upravljanje prometa in prometne varnosti na DARSU.


Cestnik: Politike zaprimo v »konklave« z malo hrane, da pohitijo in se pogovorijo

Še vedno smo brez vlade, kar glede na volilni rezultat ni presenečenje in zdaj tečemo drugi krog. Trenutni položaj v državi smo pokomentirali s p. Brankom Cestnikom, v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«.


S. Nikolina: Koleraba je koristna za zdravje

Koleraba ima zelo malo kalorij in izboljša presnovo, vsebuje antioksidante in vitamin C ter druge za zdravje koristne snovi. Iz nje lahko pripravimo juhe, priloge in solato. Sestra Nikolina je v tokratni oddaji povedala recept za juho in prilogo, hkrati pa svetovala še o vlaganju stročjega fižola, lisičk in breskev.


Odnos je dar drug drugemu

Kdor molči, devetim odgovori, pravi slovenski pregovor. Če ne znamo poslušati, nikogar ne slišimo, na koncu niti sebe ne. Pri vsakem pogovoru in odnosu je poslušanje in pripovedovanje uravnoteženo.


Novejše novice | Starejše novice