Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:01

Žal se tudi v času, ko so vseh polna usta demokracije, hoče teptati Jezusovo ime

Hvala vsem, ki ste se nam pridružili v radijski kapeli, foto © ARO
0:00
0:00
msgr. Franci Trstenjak
Foto © ARO

V mesecu juliju lahko vsak večer, od ponedeljka do petka, prisluhnete sveti maši iz radijske kapele sv. Matere Terezije in sv. p. Pija. Prvi teden je svete maše daroval lurški kaplan Miro Šlibar, v tem tednu pa glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

Nocoj je msgr. Trstenjak posebej spomnil na preganjane kristjane. »Vedno se pojavljajo posamezniki in skupine, ki jim je Kristus napoti in bi radi njegovo ime ter vse kar je z njim povezano zbrisali z obličja zemlje. Žal tudi v času, ko so vsi polni usta demokracije in varovanja človekovih pravic, se hoče teptati Jezusovo ime in sramotiti tiste, ki nosijo njegovo imel. Še pred nekaj desetletji pa se je v našem narodu dogajalo to, da je »izdajal v smrt brat brata in oče sina ter so otroci vstajali zoper starše in jih izročali v smrt«.

Čeprav nas želijo nekateri prepričati, da je potrebno pozabiti na preteklost in se usmeriti v prihodnost, nas prav ta preteklost , ker ni razčiščena, bremeni in otežuje. Zaradi nje nad narodom visi meč prekletstva, ki pa ga pore uničiti samo obžalovanje in sprave ter vrnitev k Bogu, ki bo razodel svojo dobroto in usmiljeno ljubezen. Potrebno je, da se sluiši prošnja kot smo jo slišali v berilu: Odpusti vso pregreho.« (Oz 14,18)«

Vabljeni, da se nam pridružite pri sveti maši v naši radijski kapeli tudi prihodnji teden, ko bo spet z nami lurški kaplan Miro Šlibar.

Več v našem novem AVDIO ARHIVU.

Ne spreglejte: