Ljubljana, sobota, 22. september 2018, 23:10

Ni nujno, da bo notar sledil vašemu interesu, čeprav ste ga naročili vi

O pristojnostih, ki jih nudijo notarske pisarne, njihovih storitvah in kako zanesljiva je pravna pomoč, ki jo nudijo, smo govorili v Svetovalnici, v kateri je svetovala in odgovarjala na vprašanja notarka Marjeta Cotman.


Svetovalnica: sestra Nikolina o vlaganju jurčkov

V današnjem jutru smo v Svetovalnici gostili sestro Nikolino. Odgovarjala je na vaša vprašanja: pekli smo piškote, kuhali juho in nadevali paprike ter konzervirali gobe, korenček in fižol.


To je hudo narobe, pravi Marko Juhant ob novem predpisu

Polnoletni dijaki lahko sami opravičujejo svoje izostanke od pouka, ker so po zakonu, po novem predpisu, odgovorni zase. Od prvega septembra letos zaradi evropske uredbe o varstvu podatkov in družinskega zakonika Srednja šola starše polnoletnega dijaka lahko obvešča o ocenah, vzgojnih ukrepih in odsotnosti le, če polnoletni dijak to dovoli. Obdobje osemnajstletnikov je zelo občutljivo, pravi Marko Juhant, specialni pedagog, ki ga redno povabimo k pogovoru v oddajo Za življenje, za danes in jutri.


Rok Valjavec: V predmetih, ki jih zbiram, je ujeta duša

Ob Evropskem letu kulturne dediščine smo na mali šmaren za oddajo Naš gost obiskali uveljavljenega in priznanega restavratorja razmeroma mlajšega rodu Roka Valjavca, ki je med drugim za papeža Frančiška izdelal edinstveno slovensko panjsko končnico. Vpet je tudi v dobrodelnost, je najmlajši vitez viteškega reda Božjega groba z Jeruzalema.


AVDIO in FOTO: Marija je čudovit primer zaupanja Bogu

"V zgodovini je bilo veliko hudega, zla, trpljenja, ampak tistim, ki so se v tej zgodovini odprli Bogu, mu zaupali, verovali in ljubili Boga, jim to zlo ni moglo škodovati. Marija je čudovit primer tega!" je v mašnem nagovoru opozoril škof Turnšek in se nato kritično ustavil tudi ob aktualnih "strankarijah", ki se pojavljajo v samem vrhu vodstva Cerkve v Rimu in tudi pri nas doma.


FOTO in AUDIO: Drugi dan radijskega kolesarjenja - Po dolenjskih gričih

Tudi drugi dan letošnjega kolesarjenja od Marije k Mariji smo začeli s sveto mašo, pot pa nas je nato vodila prek Mirne, Šentruperta in Mokronoga v Tržišče, nato pa naprej v Boštánj, Sevnico in Krško.


FOTO in AUDIO: Začeli smo 9. kolesarsko romanje Od Marije k Mariji

Z jutranjo sveto mašo v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah in romarskim blagoslovom smo radijci začeli letošnje, zdaj že tradicionalno romanje od Marije k Mariji, ki se bo letos sklenilo v soboto v baziliki Marije Lurške v Brestanici. Tam bomo s slovesno sveto mašo ob 10. uri, ki jo bo daroval nadškof Marjan Turnšek in romarskim srečanjem PRO počastili 160. obletnico prvega prikazovanja Marije v Lurdu.


AVDIO: Dr. Vaupot: Bomo Slovenci ponavljali vajo ekonomskega ludizma?

Takšne nebuloze, ker jih drugače tudi ni mogoče poimenovati, sploh ne bi smele priti v neko resno koalicijsko pogodbo, ob zapisanem glede obdavčitve gospodarstva opozarja doc. dr. Zoran Vaupot, dekan Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu in se sprašuje "ali bomo res morali ponoviti to vajo, to destruktivnost oblasti, ekonomskega ludizma in političnega totalitarizma."


Dr. Maver o absurdnosti in paradoksih Šarčeve ministrske ekipe

V državnem zboru so se začela zaslišanja kandidatov za ministre, ki jih je v imenovanje v svojo vlado predlagal Marjan Šarec. Po mnenju analitika in publicista dr. Aleša Mavra nikakor ne gre za nove obraze, čeprav je Šarec v kampanji pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami pozival, da morajo dobiti priložnost. Dr. Maver je priznal, da so se med večino političnih težkokategornikov znašli tudi nekateri popolni neznanci. Enega od absurdov vidi v dejstvu, da je novinec postal kapitan posadke, v kateri sta nekdanja premierja.


Vest je dobro uglašena kitara, uglaševalec pa osnovna verska izobrazba

Sem lahko dober vernik, če v morali šepam? Marsikdo se strinja z Jezusovimi besedami, vendar jim v svojem življenju ne sledi, saj meni, da je tisto, kar posameznik dela v zasebnem življenju, ločeno od Jezusovega nauka. Mnogi rečejo, »kakšno malenkost morda delam narobe, drugače sem pa še kar dober vernik«. Duhovnik Gabriel Kavčič, ki je bil gost v oddaji »Globine«, meni, da je to normalna človeška reakcija, a to ne more zdržati, če greš iskreno pred križanega Gospoda, ga pogledaš in v srcu veš, da On pravi, da to ni dobro.


Novejše novice | Starejše novice