Ljubljana, nedelja, 22. julij 2018, 22:11

Žal se tudi v času, ko so vseh polna usta demokracije, hoče teptati Jezusovo ime

V mesecu juliju lahko vsak večer, od ponedeljka do petka, prisluhnete sveti maši iz radijske kapele sv. Matere Terezije in sv. p. Pija. Prvi teden je svete maše daroval lurški kaplan Miro Šlibar, v tem tednu pa glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.


Vabljeni na kratek oddih in srečanje PRO na začetku avgusta

V zdraviliškem in počitniškem naselju Radencih smo se imeli januarja tako fletno (zbralo se nas je neverjetnih 450!!!), da smo rekli, da bi prijeten "vikend paket" ponovili tudi poleti in ga povezali s srečanjem PRO, ki bo v Ljutomeru 5. avgusta.


Ali se res prepirava zaradi denarja, spolnosti, vzgoje...?

Medsebojnim odnosom posvečamo vse več pozornosti, tako v medijih kot v zasebnem življenju. Vedno bolj je v našo zavest zasidrano prepričanje, da za odnos danes ni več dovolj zgolj to, da se imata dva rada, da se poročita in imata otroke.


Bliža se Panama 2019

Počitnice prinesejo tudi željo po morskem oddihu, kogar ob tem navdušuje tudi druženje z odprtimi ljudmi, življenje v skupnosti in duhovno poglabljanje, je zanj pravi naslov počitniški dom na otoku sredi Dalmacije, na Kaprijah, kamor vse poletje, v organizaciji Skupnosti katoliške mladine, prihajajo skupine različnih starosti.


Pogovor o: Problematika slovenske demografije

Tokratni »Pogovor o« smo namenili pogovoru o demografiji in rodnosti. S sogovorniki v studiu, delček pa tudi s posnetki prispevkov nedavnega strokovnega posveta na to temo v Državnem svetu, smo skušali podrobneje približati vzroke za upadanje števila Slovenk in Slovencev, trenutne razmere ter predloge za možne rešitve za dvig rodnosti.


Če veliko blebetaš, še ne pomeni, da moliš

O najpopolnejši molitvi smo govorili v julijski oddaji »Globine« s p. Damjanom Rističem. O molitvi, ki nas jo je naučil Jezus, da bomo v korist Bogu. Na novo smo osvetlili molitev »Oče naš«, ki jo zna vsak kristjan.


Najboljši krompir je kuhan

Ste vedeli, da lahko pecilni prašek nadomestite s sodo bikarbono? Kako preprečiti, da bi potica in kruh med peko na vrhu popokala? Kakšen mladi krompir je najboljši - kuhan ali pečen? Naš brbončice bi rekle drugi, a sestra Nikolina je povedala, da prvi.


VIDEO: Biserna maša msgr. Franca Boleta

Msgr. Franc Bole, direktor Radia Ognjišče, je v koprski stolnici dopoldne praznoval biserni jubilej, 60 let mašništva. Ob njem je somaševalo 12 duhovnikov, ki so z njim tesno sodelovali v duhovniški službi in na medijskem področju. Koprski škof Jurij Bizjak je v nagovoru povzel njegovo življenje in delo ter poudaril, da msgr. Boleta vseskozi vodi Gospodov Duh z vsemi svojimi sedmerimi darovi.


Kaj lahko storimo za Slovence po svetu?

Prejšnjo nedeljo smo se pri mašah spomnili na naše rojake, ki živijo po svetu. Tudi zato smo zadnji »Pogovor o« namenili skrbi države Slovenije in Cerkve za naše izseljence. Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter in dolgoletni izseljenski duhovnik p. Ciril Božič sta predstavila svoja prva srečanja z izseljenci, delo, ki ga opravljata, svoj pogled na aktualna vprašanja, ki jih zadevajo in tudi, kaj mi lahko storimo za tiste, ki živijo daleč od domovine.


AUDIO: Zapleteni svet

Mladi iz štiridesetih držav, med njimi tudi iz Slovenije, so na svetovnem tekmovanju v Maleziji preizkušali svoje znanje angleščine. Dijaki celjske gimnazije so dosegli zavidljive rezultate.


Novejše novice | Starejše novice