Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 22:08

Danes dan molitve za Nikaragvo

Molitev za Nikaragvo.
Foto © Radio Vatikan

Krajevne Cerkve z vsega sveta prebivalcem Nikaragve zagotavljajo svojo bližino in solidarnost. Predsednik Daniel Ortega pa je škofe obsodil proti vladnega delovanja in jih označil za sataniste. Situacija v Nikaragvi medtem ostaja dramatična. 360 mrtvim se pridružujejo sistematične kršitve človekovih pravic in napadi na Cerkev.

V težkih razmerah prebivalci države veliko upanja polagajo v molitve. V petek so v državi pripravili dan posta, za danes pa je Svet škofovskih konferenc latinske Amerike sklical dan molitve za Nikaragvo.

Urednik agencije Fides Carlos Espinoza je za Radio Vatikan dejal, da Cerkev na napade odgovarja z molitvijo, česar pa vlada v Nikaragvi ne razume. Dobro pa to molitev razume narod, ki živi iz globokih krščanskih korenin, je zatrdil. Kriza ni le politična, ampak predvsem družbena, rešitev pa je po Espinozovih besedah v dialogu.

Ena od možnosti je gotovo tudi v predčasnih volitvah, kar pa vlada vztrajno zavrača. Cerkev si bo kljub temu še naprej prizadevala za pogovore in mirno rešitev napetosti.

Ne spreglejte: