Ljubljana, ponedeljek, 22. julij 2019, 11:50

Ali hoče neapeljska mafija uničiti Medžugorje?

Medžugorje
Foto © Tone Gorjup

"V tem kraju množičnih spreobrnjenj, množic ljudi, ki se spovejo, delujejo tudi demonske sile."

Papežev predstavnik v Medžugorju poljski škof Henryk Hoser je izjavil, da v tem mestu Marijinih prikazovanj v iskanju dobička deluje neapeljska mafija. Po njegovih besedah gre za demonsko delovanje, ki hoče narediti vse, da bi uničil ta sveti kraj spreobrnjenj.

Nadškof Henryk Hoser, ki ga je papež 31. maja imenoval za posebnega stalnega apostolskega vizitatorja za župnijo Medžugorje, je med sveto mašo v kapeli varšavskega letališča spregovoril o mafijskih infiltracijah v to hercegovsko mestece. Slednje je že več desetletij cilj romanj številnih vernikov z vsega sveta zaradi Marijinih prikazovanj, ki so se začela leta 1981 in še niso zaključena. Povzetek Hoserjevega govora je objavil poljski katoliški tednik Nedelja, kasneje pa tudi TV2000.

Ko je govoril o boju med dobrim in zlim je nadškof Hoser dejal: »Vidimo, da se mobilizirajo sile zla, ki hočejo vse uničiti. S temi silami se bom moral soočiti v Medžugorju. V tem kraju množičnih spreobrnjenj, množic ljudi, ki se spovejo, delujejo tudi demonske sile, ki hočejo narediti vse, da bi ga uničile«, je zatrdil.

Po njegovih besedah naj bi v Medžugorju delovala neapeljska mafija, saj ljudem zaračunavajo že njihovo navzočnost v samem mestu.

Podobno se je zgodilo tudi v Čenstohovi, ko so prav ob vznožju Jasne Gore postavili kliniko za opravljanje splavov.

In kaj naj bi nadškof Hoser mislil s tem, ko je omenjal mafijske posle? Po pisanju dnevnika Il Mattino se je papežev administrator v Medžugorju nanašal na rezultate preiskave nekega nezakonitega eksorcističnega duhovnika, ki je bil obsojen, da je spolno zlorabil tri ženske, med njimi tudi trinajstletno dekle. Raziskava je pokazala sorodstvo z nekaterimi sumljivi posli neapeljske mafije in organizacijo romanj.

Po pisanju omenjenega dnevnika bi lahko bila Camorra vpletena tudi v vodenje treh hotelov, ki sprejemajo romarje iz Neaplja in Caserte, kot tudi v nezakonito vodenje stojnic v mestu.

Vse to so le namigovanja, ki jih je nadškof Hoser omenil zato, da bi poudaril, kako poskuša zlo prodreti tja, kjer so dogajajo pomenljiva spreobrnjenja.

Medžugorje
Medžugorje

Ne spreglejte: