Ljubljana, nedelja, 24. marec 2019, 01:49

Ruffini novi vodja Tajništva za komunikacijo

Paolo Ruffini
Foto © Vatican News

Papež Frančišek je za novega prefekta Tajništva za komunikacijo imenoval dosedanjega direktorja cerkvene TV2000 pravnika in poklicnega novinarja Paola Ruffinija.

Poleg vodenja televizije Italijanske škofovske konference in delu na italijanski nacionalni televziji RAI, je Ruffini delal tudi pri tiskanih medijih kot sta Il Mattino di Napoli in Il Messaggero di Roma ter na več radijskih postajah. Za svoje novinarsko delo je prejel tudi več nagrad.

Spomnimo, da je prejšnji vodja vatikanskega Tajništva za komunikacije, msgr. Dario Edoardo Viganó, odstopil, potem ko je tajništvo objavilo fotografijo pisma zaslužnega papeža Benedikta XVI., na kateri so bili nekateri deli zabrisani.

Omenjeno tajništvo je zato kasneje objavilo celotno Benediktovo pismo, iz katerega pa je razvidno, da je bilo zaupno-osebne narave, na kar se je v opravičilih skliceval tudi Viganó in zavrnil očitke o manipulaciji.

Viganó sicer na lastno željo in s papeževo odobritvijo ostaja v Tajništvu za komunikacije z namenom, da bo novemu prefektu pomagal nadaljevati medijsko reformo.

Ne spreglejte: