Ljubljana, sreda, 24. julij 2019, 08:36

Danes se začenja živ-žav na Rebrci

V Mladinskem centru v Komendi na Rebrci pri Železni Kapli na avstrijskem Koroškem Krščanska kulturna zveza skupaj z Mladinskim centrom na Rebrci in Katoliško otroško mladino prireja dva tedna mladih umetnikov.


38. Slikarski teden v Svečah

V Galeriji Gorše v Svečah na avstrijskem Koroškem bodo v nedeljo, 21. julija 2019, popoldne odprli 38. Slikarski teden. Do sobote, 27. julija, boste lahko v živo spremljali delo izbranih umetnic in umetnikov ter se udeležili spremljevalnega programa.


V Montrealu praznovali obletnico združitve Prekmurja

Slovenska skupnost je v okviru slovenske župnije Sv. Vladimirja v Montrealu v Kanadi v nedeljo, 14. julija 2019, obhajala Slovenski dan. Rojaki so se že 52. zbrali na letno slavje, ki poteka na pristavi Slovenske župnije pri kraju L’Epiphanie.


Vabljeni na Svete Višarje

Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi vas vabita na 31. Romanje treh Slovenij - matične, zamejske in izseljenske. Osrednja gosta bosta škof Jurij Bizjak in Jan Zobec.


Rojaki so se pomerili v nogometu

Na Brdu pri Kranju se je v soboto, 6. julija 2019, sklenilo 6. nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, ki sta ga pripravili Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Nogometna zveza Slovenije.


30. Slovenski dan

Rojaki v Ontariju v Kanadi, v bližini Niagarskih slapov, so že tridesetič pripravili t.i. Slovenski dan. Letos je potekal pri društvu Sava, začeli so ga s sveto mašo in obogatili z nastopom domačih skupin v kulturnem programu. Več nam je sporočil slovenski župnik v župniji svetega Gregorija velikega v Hamiltonu, salezijanec Drago Gačnik.


Nagrajene raziskovalke

Na jutrišnjem srečanju Dobrodošli doma v Radovljici bodo na strokovni konferenci predstavili tudi izbrane nagrajenke 17. nagradnega natečaja za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja zamejstva in izseljenstva.


18. Vseslovensko srečanje v državnem zboru

Sloven'c, tvoja zemlja je zdrava…, pa vendar mladi odhajajo, je naslov srečanja rojakov iz zamejstva in vsega sveta, ki je že osemnajstič potekalo v veliki dvorani parlamenta. Gre za tradicionalno srečanje, ki je lani zaradi predčasnih parlamentarnih volitev odpadlo in si je letos zadalo izzivalno tematiko: katere ukrepe bi morala sprejeti država, da bi mlade spodbujala k vračanju iz tujine domov.


Pesmi mojih domovin

Izseljensko društvo Slovenija v svetu v nizu prireditev Dobrodošli doma 2019 jutri vabi v Slovensko filharmonijo.


Praznovanje dneva državnosti v Belgiji

V Bruslju in okolici so obeležili slovenski državni praznik, dan državnosti. Z gosti iz Slovenije so obiskali tudi rojake v flamskem delu Belgije, kjer društvo sv. Barbara deluje že 90 let.


Novejše novice | Starejše novice