Ljubljana, sobota, 23. marec 2019, 05:37

Bodo mlade družine našle prostor v župniji?

S praznikom sv. Jožefa že tradicionalno začenjamo tudi teden družine. Lani so bili v središču Tedna družine zakonci, letos pa družine z majhnimi otroki.


Mozetič: Življenje s Kristusom je življenje v veselju, v sreči

Župnija Ljubljana - Šentvid je v nedeljo, 17. marca začela misijon, z naslovom »Hodi z(a) menoj«. Sveto mašo je daroval župnik Ervin Mozetič, po maši pa so zbrane, poleg omenjenega župnika, na posebnih delavnicah nagovorili še dramski igralec Gregor Čušin, vzgojiteljica v Želimljah Nežka Birk, vodja Ljubhospica Tatjana Fink ter mladi Damijan Vizjak, ki je popolnoma slep. Misijon bo potekal še v nedeljo, 7. aprila, ko bo postno romanje in tri nedelje v maju, 5., 12., in 26. maja.


Vaško središče Skorba s kipom sv. Janeza Pavla II. nominirano za veliko svetovno nagrado

Vaško središče Skorba v župniji Hajdina se poteguje za nagrado »Največjega portala za arhitekturo«. Gre za leta 2017 odprto središče, ki ga krasi tudi kapela, v kateri je skoraj 2,5 metrski kip sv. Janeza Pavla, izdelan iz kar šestih ton belega apnenega kamna. Delo je nastalo izpod rok kiparja Franca Černelca.


Nadškof Zore prostovoljcem karitas: Poleg časa darujete tudi sebe

Sodelavci in prostovoljci škofijske Karitas Ljubljana so se danes zbrali na občnem zboru. S sveto mašo v stolnici sv. Nikolaja so se najprej zahvalili za dar služenja ter prosili za blagoslov karitativnega dela.


Križna jama se ob višjih vodostajih sooča z onesnaženjem

Podzemna jezera v Križni jami pri Ložu so ob visokem vodostaju velikokrat onesnažena. Se bo država končno ustrezno lotila tega problema?


V župniji Šentvid po 18 letih spet misijon: Hodi z(a) menoj!

Župnija Ljubljana - Šentvid začenja v nedeljo, 17. marca misijon, z naslovom »Hodi z oziroma za menoj«. Sveto mašo bo ob 9. uri daroval župnik Ervin Mozetič, po maši pa bodo zbrane poleg omenjenega župnika na posebnih delavnicah nagovorili še dramski igralec Gregor Čušin, vzgojiteljica v Želimljah Nežka Birk, vodja Ljubhospica Tatjana Fink ter mladi Damijan Vizjak, ki je popolnoma slep. Misijon bo potekal še v nedeljo, 7. aprila, ko bo postno romanje in tri nedelje v maju.


Bogovič: Upam, da bo poklic kmeta tudi pri nas kmalu eden bolj cenjenih

Priprava prihodnjega večletnega finančnega okvira Evropske unije je velik izziv. Njegov pomemben del je skupna kmetijska politika. Vsaka od članic mora oblikovati strategijo, ki bo podlaga za nadaljnje ukrepe. Kakšna je vizija Slovenije na tem področju? Mnenja, v katero smer bi moral razvoj, so različna, zato je nujna javna razprava. Evropski poslanec Franc Bogovič je pobudnik niza okroglih miz, ki odpirajo več vprašanj s tega področja.


AVDIO: Konec tedna v znamenju katoliških zdravnikov, pedagogov in mož

Konec tedna bo v Cerkvi na Slovenskem poleg plenumov škofijskih Karitas zaznamovan tudi s srečanji različnih stanov. V Ljubljani bo potekalo drugo vseslovensko srečanje mož in sinov, Društvo katoliških pedagogov Slovenije bo praznovalo 30. obletnico ustanovitve, katoliški zdravniki pa bodo na Hipokratovem srečanju govorili o čudežu življenja.


Iniciativa Dovolj.je: Škof Štumpf nam je prisluhnil

Civilna iniciativa Dovolj.je pridobiva vse več zaupanja med katoličani in drugimi, ki jih je doletela zloraba s strani, od koder so jo najmanj pričakovali. Na njen naslov je prišlo že 12 prijav domnevnih spolnih zlorab in še prihajajo nove, poroča Domovina.je. Z dvema izmed njih so v iniciativi nedavno seznanili soboškega nadškofa dr. Petra Štumpfa.


Napovedan dvig upokojitvene starosti na 67 let

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je predstavila predloge sprememb na področjih pokojninske zakonodaje. Za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe naj bi se upokojitvena starost postopoma dvignila s 65 na 67 let. Postopek dvigovanja bi trajal od leta 2023 do 2034. Poleg tega se bo odstotek za odmero pokojnine v šestih letih za oba spola zvišal na 63 odstotkov, uveden pa bo tudi odmerni odstotek za skrb za otroke v višini 1,25 odstotka.


Novejše novice | Starejše novice