Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Poletni tabor SDS v Bovcu (foto: www.sds.si)
Poletni tabor SDS v Bovcu

Janša za oblikovanje trdne koalicije v dobro države

| 22.07.2018, 11:24 Marjana Debevec

S srečanjem občinskih odborov SDS se je včeraj v Bovcu začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba Henrik Tuma. Predsednik stranke Janez Janša je v nagovoru izpostavil, da si želijo oblikovanja stabilne in učinkovite vlade, ki bo sposobna delati v dobro cele države.

Na letališču v Bovcu se je zbralo okoli 3.000 članov in simpatizerjev, kar je vsekakor eno izmed rekordnih srečanj. Prisotni so bili predsedniki in predsednice interesnih organizacij SDS, poslanci SDS v Državnem zboru, poslanci SDS v Evropskem parlamentu, generalni sekretar SDS Janez Mežan, podpredsednika SDS Jelka Godec in dr. Milan Zver ter predsednik SDS Janez Janša z družino.

Kulturno-zabavni program je zaznamovala slovenska pesem v izvedbi ansambla Kolovrat in Anžeta Šuštarja, številni novi člani, ki so se nam pridružili v zadnjih treh mesecih, pa so prejeli članske izkaznice. Zbrane so uvodoma nagovorili vodja poslanske skupine SDS in predsednik Občinskega odbora SDS Bovec Danijel Krivec, župan Bovca Valter Mlekuž, predsednik Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma dr. Anton Žunter in generalni sekretar SDS Janez Mežan.

Slednji je povedal, da se je zadnjih treh mesecih stranki dnevno povprečno pridružilo 15 novih članov. Tako imajo 20.000 članov in simpatizerjev.

Janez Janša na taboru SDS
Janez Janša na taboru SDS © www.sds.si

Slavnostni govornik, predsednik SDS Janez Janša se je v svojem nagovoru dotaknil izjemne zmage SDS na letošnjih državnozborskih volitvah, ko so z veliko razliko zmagali v kar 75 od 88 volilnih okrajev. »Imamo absolutne zmagovalce, imamo pa tudi absolutne poražence, ki sedaj ponovno sestavljajo vlado,« je bil kritičen predsednik SDS in dodal, da jo bodo, pravzaprav stare sile v ozadju, želele sestaviti za vsako ceno. To pa vsekakor ni način delovanja SDS. »Mi se nikoli ne bomo izneverili pravilu, ki ga je izoblikoval dr. Jože Pučnik, to pa je »nam ne gre za oblast, nam gre za stvar,« je poudaril Janez Janša. Oblast je za nas samo orodje, da delamo za dobro Slovenije, kadar je to le mogoče.

Janša je pred tri tisoč glavo množico članov in simpatizerjev stranke med drugim zatrdil, da je cilj stranke oblikovanje stabilne vlade, ki bo Slovenijo postavila na prvo mesto in delala v dobro vse države, ki bo odgovorna do sosedstva in evropskih institucij.

Predsednik SDS je ponovil tudi besede generalnega sekretarja SDS glede novo pridruženih članov in simpatizerjev ter ob tem izrazil veliko zadovoljstvo: »Daleč najlepša novica, poleg rezultata na državnozborskih volitvah je ta, da se SDS krepi, kot se ni še nikoli, vse od leta 1996.« Zato Janez Janša verjame, da ima SDS dovolj moči in znanja, da naredi dober rezultat na jesenskih lokalnih volitvah, »če pa je temu potrebno dodati še napore za predčasne državnozborske volitve, bomo pač to dodali.«

Včerajšnje srečanje v Bovcu je hkrati tudi uvod v pestro dvotedensko dogajanje, v katerem bodo osvajali slovenske vršace, se kopali v Soči, kolesarili in prisluhnili simpoziju o koreninah slovenstva.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...