Ljubljana, sobota, 23. marec 2019, 05:37

Zveza vojaških sindikatov JV Evrope v boj za pravice vojakov

0:00
0:00
Darko Milenković, v sredini
Foto © ARO

Nedavno je bila ustanovljena zveza vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope. Cilj takšne organiziranosti je vzpostavitev standardov v vojaškem sindikalizmu, medsebojna izmenjava izkušenj in predvsem boj za pravice zaposlenih v obrambnih resorjih, je za Radio Ognjišče dejal predsednik Sindikata Ministrstva za obrambo Darko Milenković. Spregovoril je tudi o problemih s katerimi se soočajo v Slovenski vojski.

Ustanoviteljem sindikalne zveze vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope je skupna ideja, da se takšno sodelovanje nadgradi znotraj EPSU v katerem že delujejo sindikati, ki združujejo civilne osebe v vojskah EU.

Ustanovljena zveza bo tako k sodelovanju in razvoju zveze povabila vse delujoče sindikate na področju obrambe in zaščite v EU in jugovzhodne Evrope z namenom krepitve sindikalnega delovanja, socialnega dialoga in zagotavljanja čim višjih pravic vseh zaposlenih na področju obrambe v EU in jugovzhodni Evropi.

Trenutno so vključeni trije obrambni sindikati, Sindikat Ministrstva za obrambo, Vojni sindikat Srbije in sindikat Odbrane i bezbednosti Makedonije.

Ne spreglejte: