Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:03

Predsednik Pahor na obisku v Bruslju tudi o odnosih med Slovenijo in Italijo

Predsednik republike Borut Pahor se mudi na dvodnevnem obisku v Bruslju, kjer se sestaja z najvišjimi predstavniki Evropske unije in zveze Nato. Pomemben cilj obiska je promocija konference v sklopu pobude Tri morja, sicer pa so v ospredju pogovorov evropske volitve, Zahodni Balkan, brexit in slovensko predsedovanje Evropski uniji v drugi polovici leta 2021. S predsednikom evropskega parlamenta Antonijem Tajanijem pa je Pahor spregovoril tudi o odnosih med Slovenijo in Italijo.


Z akcijo Luč miru iz Betlehema skavti zbrali več kot 13.000 evrov

Lani decembra je po domovih v adventno-božičnem času gorela Luč miru iz Betlehema. Posvetila je v mnogih državnih ustanovah in na nekaterih veleposlaništvih. V akciji so zbirali tudi prostovoljne prispevke.


25. februarja začnejo teči roki za opravila pred evropskimi volitvami

Kako bomo v Sloveniji izvedli volitve v Evropski parlament? O tem so že razpravljali člani državne volilne komisije. Od ponedeljka naprej bo mogoče vlagati kandidatne liste, nekaj strank je že razkrilo, koga bo poslalo v boj. V prihodnjih mesecih bodo tako na nacionalni ravni kot tudi na ravni vse Evropske unije napori usmerjeni v krepitev zavesti vsakega posameznika, zakaj oddati glas.


Evropskim ustanovam zaupamo bolj kot nacionalnim

Raziskava Euorobarometer obstaja že od leta 1974. Evropska komisija standardne meritve javnega mnenja razgrne vsako pomlad in jesen. Zadnje so pokazale kar nekaj zanimivih ugotovitev.


Bomo dobili prvo slovensko blaženo?

Ob spominu na rojstni dan Božje služabnice Cvetane Priol je bila sinoči sveta maša v mariborski stolnici. Zbrani so molili, da bi se postopek za njeno beatifikacijo čim prej uspešno zaključil in bi jo mogli javno častiti kot blaženo in sveto. Generalni vikar Janez Lesnika je v Homiliji nanizal nekaj utrinkov iz mladosti Božje služabnice Cvetane.


Verstovšek: Menedžerji in politiki bi morali razmišljati dolgoročno

Združenje Manager je na svojem januarskem srečanju naziv Mladi manager 2018 podelilo solastniku visokotehnološkega in hitro rastočega slovenskega podjetja Cosylab Igorju Verstovšku. Z njim smo se pogovarjali o pričakovanjih podjetnikov ter stanju duha v slovenskem gospodarstvu.


Motive za umor direktorja Kemijskega inštituta Jamnika imelo še vsaj pet oseb

Motive za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je imelo še vsaj pet ljudi. Tako je mogoče sklepati po novi obravnavi v primeru Milka Noviča, na kateri so zaslišali štiri priče. Sodnik Zvjezdan Radonjič je dejal, da mora biti osnovno vprašanje: »Ali je imel edino Milko Novič motiv za umor Janka Jamnika?«. Sodnik načrtuje zadnjo obravnavo 16. aprila, tej bo sledil izrek sodbe.


Kako pristopiti do bolnika?

Člani Komisije za karitativno dejavnost pri Konferenci redovnih ustanov Slovenije pa vsako ob dnevu bolnikov pripravijo kakšno predavanje ali pričevanje za tiste, ki živijo in delajo z bolniki. Tako so prejšnjo soboto razmišljali na temo: Preizkušnje življenja nas odpirajo za večnost. Gosta srečanja sta bila s. Slavka Cekuta in p. Beno Lavrih. Vsak je na svoj način predstavil, kako se je sam soočil z boleznijo in se z njo naprej bori.


Pam Neely o uspehu v digitalnem marketingu: Najprej mobilniki!

Na nedavni konferenci o digitalnem marketingu Galaksija marketinga, ki je gostila predavatelje iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije, nas je nagovorila tudi Pam Neely, strokovnjakinja digitalnega marketinga iz ZDA in nam razkrila, kakšni so trendi v digitalnem marketingu. Osredotočila se je zlasti na podjetja, ki prodajajo prek spleta.


Zmagovalca Eme Zala Kralj in Gašper Šantl bosta ostala zvesta Sebi

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta 25. slovenska predstavnika na Evroviziji. Kot sta povedala po zmagi na Emi, tega nista pričakovala, sta pa prepričana, da bosta kljub mladosti kos izzivu, ki ga ponuja še enkrat večji evrovizijski oder. In kot pravi njuna pesem Sebi, ki sta jo napisala sama, bosta ostala zvesta sebi.


Novejše novice | Starejše novice