Ljubljana, sobota, 22. september 2018, 22:46

Kvatrnica na Mirenskem Gradu v znamenju glasbe

Na Mirenskem Gradu so ta konec tedna praznovali god Žalostne Matere Božje ter glavni romarski shod – kvatrnico. Priprave na praznik so potekale v glasbenem duhu, saj so ustvarjalci želeli predstaviti zgodovino cerkvenega petja na Gradu.


Škof Šuštar mladim: Prinašajte Jezusa v vse kotičke življenja, vse odnose in vse vaše delovanje

Šest tisoč mladih, večina slovenskih škofov in 150 duhovnikov je pri cistercijanskem samostanu v Stični zbranih na tradicionalnem narodnem srečanju katoliške mladine.


Pregled domačih dogodkov, od 7. do 14. septembra 2018

Dogajanje v preteklih dneh je zaznamovalo oblikovanje že 13. slovenske vlade, na Bledu je potekal še en strateški forum, odmevala pa je tudi odločitev sodišča o izpustitvi Milka Noviča na prostost. Pretekli konec tedna je bilo zaradi malega šmarna slovesno po Marijinih cerkvah, sodelavci Radia Ognjišče pa smo sklenili že deveto kolesarsko romanje.


Kaj prinašajo spremembe v reorganizaciji Centrov za socialno delo?

S prihodnjim mesecem bo začela veljati nova organizacijska struktura centrov za socialno delo, po kateri se bo zdajšnjih 62 centrov spojilo v 16 večjih. Tako naj bi med drugim poenotili delovanje centrov ter povečali učinkovitost in kakovost njihovega dela. Z začetkom prihodnjega leta pa bo zaživel še informativni izračun, na podlagi katerega se bodo določene pravice avtomatsko podaljševale.


Župnije vedno težje pokrivajo redne stroške

V Cerkvi v Sloveniji so s 1. julijem začele veljati nove višine priporočenih mašnih darov. O tem smo se pogovarjali z ekonomom ljubljanske nadškofije Blažem Gregorcem. Pojasnil je, da so mašni darovi za nekatere duhovnike edini dohodek, in spregovoril o tem, kako je financiranje duhovnikov urejeno v tujini.


Predsednik SŠK nadškof Zore zaželel uspešno delo Šarčevi vladi

Predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof Stanislav Zore je ob včerajšnjem glasovanju zaupnice in prisegi 13. slovenske vlade, poslal premierju Marjanu Šarcu čestitko ter mu zaželel obilo blagoslova na mestu predsednika vlade.


Stična mladih: Ne boj se!

Pred nami je že 37. Stična mladih, ki bo tudi tokrat povezala več kot 5000 udeležencev iz vse Slovenije. Rdeča nit vsega dogajanja bo geslo: Ne boj se!.


Slovenija dobila 13. vlado

DZ je s 45 glasovi za in 34 proti potrdil 16-člansko ministrsko ekipo nove vlade, ki jo bo vodil prvak LMŠ Marjan Šarec. S tem je Slovenija dobila 13. vlado, ki jo bodo sestavljale LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS. Prvo manjšinsko vlado v zgodovini samostojne Slovenije Šarec prevzema kot najmlajši premier do zdaj.


FOTO: Poslanke in poslanci o novi ekipi

V državnem zboru teče razprava pred glasovanjem o ministrski ekipi premiera Marjana Šarca. Ta je v uvodnem govoru med drugim dejal, da so kandidati pripravljeni biti tarča napadov, imeti neprespane noči, se usklajevati, predvsem pa delati za doseganje rezultatov. Po njegovih besedah namreč na koncu šteje samo rezultat.


Brezplačne nedeljske matineje SiBRASS v Slovenski filharmoniji

Društvo za Trobilno komorno glasbo - SiBRASS v letošnjem letu nadaljuje in nadgrajuje umetniško platformo za prezentacijo klasične glasbe s poudarkom na trobilih. Gre za serijo koncertov na katere je vstop prost, sodelujejo pa vrhunski glasbeniki iz Slovenije in tujine. Prvi koncert bo to nedeljo, 16. septembra 2018, ob 11. uri v Slovenski filharmoniji. Uvodni recital ameriške in slovenske glasbe bosta predstavila ameriški trobentač Chris Coletti, sicer član svetovno znane zasedbe Canadian Brass, in slovenski pianist Miha Haas.


Novejše novice | Starejše novice