Ljubljana, petek, 19. oktober 2018, 00:19

VIDEO: NOCOJ 16. Ritem srca. Prideš?

Letošnji že 16. festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2018, bo zaznamoval nocojšnji večer, odvijal pa se bo v športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani. Dogajanje bomo začeli z glasbenim ogrevanjem ob 18.00 v avli OŠ, ob 19.30 pa se bo v športni dvorani OŠ začel glavni dogodek. Tudi letošnji festival prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Kristina Sadar – Tvoja sem

Kristina Sadar je svež glas, a je na festivalu nastopila že pred leti, mlajša in manjša. Dogodek se ji zdi dobra priložnost za mlade, da uživajo v glasbi.


Odsev – Getsemani

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.


Proper – Izgubljeni sin

Proper smo na drugih festivalih že večkrat slišali, na Ritmu srca pa bodo tokrat nastopili prvič. Pravijo, da želijo zaplavati še v drugačne vode, saj je ta bistro čista in lepa.


Kaj storiti, ko ni več poti naprej?

Smo v mesecu, posvečenem mladim. Vesoljna Cerkev namreč na sinodi preko svojih predstavnikov škofov govori o njihovih potrebah, hrepenenjih, pa tudi stiskah in težavah. Pri nas v Sloveniji je bil nekakšen uvod v sinodo tudi že tradicionalni festival Stična mladih. Tam je na eni od delavnic svoj zgodbo podelila tudi Petra Kmet, danes poročena in mati petih otrok. Nekoč pa...


P. Stanislav Škrabec (1844-1918)

Škrabčevo leto je z današnjo 100. obletnico smrti p. Stanislava Škrabca doseglo svoj vrh, ki so ga obeležili z nocojšnjo slovesnostjo v Kulturnem domu v Novi Gorici. Že sinoči so se frančiškana, ki je skrbel za ohranjanje slovenskega jezika, kulture, narodne samobitnosti in krščanskih korenin, spomnili s sveto mašo v Marijini cerkvi na Kostanjevici, kjer je bival dobra štiri desetletja.


Na praznik molitve rožnega venca pri Mariji Pomagaj

God rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, bomo pri Mariji Pomagaj slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca. Slovesnost bomo prenašali tudi mi.


Marko Nzobandora – K tebi

Marko Nzobandora bo na Ritmu srca nastopil drugo leto zapored, tudi kot avtor besedila in glasbe. Svoje pesmi pa piše že kar nekaj časa.


Mladi želimo biti del Cerkve, le slišati nas mora in nam dati mesto

Ob Sinodi mladih v Vatikanu smo obiskali dijake mariborske škofijske gimnazije Antona Martina Slomška, ki so razmišljali ob izhodiščih za sinodalni dokument. Nekateri nastali spisi so objavljeni v letošnjih Šentvoršcah.


Svetnik – Ko ne zmorem

Skupina Svetnik deluje že 17 let in tudi brez njih festival Ritem srca skoraj ne mine več. Zadaj je razvoj in veseli jih, da ima dogodek že tradicijo.


Novejše novice | Starejše novice