Ljubljana, ponedeljek, 27. maj 2019, 07:17

Ustavni sodnik Jaklič o pogledu na Evropsko unijo in bližajoče se volitve v EP

Pred nami so volitve v Evropski parlament. Predvsem, na čem bo morala Unija delati v prihodnje, nas je zanimalo v pogovoru z ustavnim sodnikom DDr. Klemenom Jakličem. Predstavil je tudi svoj pogled na ustavni pluralizem v EU, o čemer je pisal v svoji knjigi.


Mi ga spet žingamo!

Slovenci smo mokra družba in imamo težave s pitjem alkohola, sta v oddaji Za življenje opozorila Andrej in Verena Perko. Alkohol je raka rana našega naroda, ki je pogubna za nas.


Poromajmo k Mariji Pomagaj na večer krščanskih izročil

Pred milostno podobo Marije Pomagaj na Brezjah bomo tudi letos, na predvečer praznika Marije Pomagaj, obeležili večer slovenskih krščanskih izročil. Radijski prenos bo tako kot že vrsto let do sedaj tudi tokrat omogočil, da bomo lahko prav vsi Slovenci, tudi rojaki raztreseni daleč po svetu, povezani z dogajanjem v baziliki na Brezjah.


Dragi prijatelji Radia Ognjišče!

Leto 2019 je za Radio Ognjišče jubilejno leto, saj bomo 28. novembra praznovali 25. rojstni dan. Ob srebrnem jubileju se mi seveda najprej prebuja hvaležnost dobremu Bogu, ki je navdihnil idejo msgr. Boletu, da se mora tudi v Sloveniji slišati radijski program, v katerem bosta evangelij in življenje Cerkve na prvem mestu.


Ko bolezen sama reče: Halo, čakaj malo, treba se bo ustaviti!

Zahrbtna bolezen, ki se včasih potuhne, nato pa se znova prikrade in prizadene predvsem mlade med 20. in 40. letom – multipla skleroza. Z njo se že 15 let bori Renata Žohar, ki smo jo gostili v Svetovalnici.


AVDIO: Na Ptuju bo ta konec tedna spet dišalo po domačih dobrotah

Jutri bodo v Minoritskem samostanu na Ptuju slovesno odprli letošnjo že 30. državno razstavo Dobrote Slovenskih kmetij, na kateri bomo lahko videli več kot 1000 izdelkov s slovenskih kmetij, ki so letos v številnih ocenjevanjih prejeli odličja in znake kakovosti. Med odličji tudi letos prevladujejo zlata.


Kras ostal brez oddajnika Radia Ognjišče v Tomaju

Oddajnik Radia Ognjišče v Tomaju smo morali izklopiti, kar je prizadelo naše poslušalce nekaterih kraških vasi vse od Sežane do Štanjela. Vsem, ki vas je ta izklop prizadel, svetujemo, da nas poskusite sprejemati na frekvenci 104.5 MHz z oddajnika Trstelj.


Šport ne sme biti cilj, ampak pot, ki nas pripelje do globin

Šport je lahko vstopno mesto tudi za pastoralno delo, je v oddaji Globine spodbudil duhovnik p. Andrej Šegula, ki je prav tako zagrizen športnik. Pravi, da z leti vse bolj prihaja do spoznanja, da sta za normalno življenje pomembna oba pola. Razgibano in predihano telo ter intelektualno in duhovno delo. Vesel je dokumenta »Vse dati od sebe«, s katerim se tudi Cerkev po njegovem mnenju zaveda, da gre za področje, ki ima veliko priložnosti in manevrskega prostora.


Na jedilnem listu seznam sendvičev in vprašanje »Zakaj si tukaj?«

John Strelecky je diplomiral na univerzi za aeronavtiko in postal pilot. Zaradi težav s srcem, je moral zamenjati poklicno pot, zato je dokončal še šolo za menedžment. V oddaji Sol in luč smo poslušali nekaj odlomkov iz njegove knjige »Kavarna na koncu sveta«, ki je izšla pri založbi Učila in je postala svetovna uspešnica.


Mojca Giacomelli: Pojdite k izviru

Mojca Giacomelli je mama petih otrok, enkrat babica, ki je na misijonu v Šentvidu spregovorila o poti za Njim. Posnetek smo predvajali v oddaji Mladoskop.


Novejše novice | Starejše novice