Ljubljana, torek, 19. marec 2019, 16:45

Možje, trdni v veri, so opora družini in tudi duhovnikom

Na god sv. Jožefa je bila v našem studiu gneča, kot je v oddaji Svetovalnica še ni bilo. Štirje možje, ki svojo duhovnost krepijo v skupinah za moške, so spregovorili o vlogi moža in očeta v današnjem svetu in življenju.


Poskrbimo za energijo, da ohranimo zdravje

V tokratni oddaji Svetovalnica smo s sestro Nikolino govorili o postni hrani, tudi o tem ali z zelenjavo dobimo dovolj energije za telo. Spraševali ste o kuhanju goveje juhe, orehih, pečenju krompirja in zakaj se olje pri cvrtju peni.


Zakonca Perko: Z leti slabše vidimo, da lažje sprejmemo minljivost

Koliko se zavedamo svoje minljivosti? Zakaj o smrti tako težko govorimo, čeprav je del našega življenja? V oddaji Za življenje smo se dotaknili teme, ki zadeva čisto vse. O minljivosti smo govorili z zakoncema Perko.


Ko študent bolnemu kolegu proda zapiske... Kje smo zgrešili pri vzgoji?

Vzgoja ni priprava na življenje, vzgoja je življenje, smo slišali v Svetovalnici, v kateri smo gostili dr. Dejana Hozjana s Pedagoške fakultete na Primorskem.


Peter Florjančič: Moje življenje je kot pravljica. Včasih si mislim, kako je to sploh mogoče.

Živeti je lepo. Šteje vsak dan, nam je pomenljivo dejal stoletnik, prvak med inovatorji svetovnega slovesa, ki se je rodil na Bledu, Peter Florjančič.


Zakaj se postiš > Kako se postiš

Tokratno oddajo »Sol in luč« smo naslovili: Vprašanje Zakaj se postiš narekuje tudi način Kako se postiš. Skušala je na svoj način osoliti in osvetliti čas v katerem smo in samo postenje, o katerem je toliko navodil in mnenj, kolikor je ljudi.


HOP in POP kultura v odnosih

Kaj storiti, da bo na veliko noč odnos v družini ali zakonu bolj vstajenjski? Na to vprašanje so v Družinski katehezi skušali odgovoriti zakonca Vilma in Dani Siter ter duhovnik Rafko Klemenčič.


Vpliv skrbi na našo prihodnost kot vpliv žvečenja na reševanje enačbe

Zakaj nas tako dušijo skrbi? Kdaj je prav, da jih predamo v božje roke in dovolimo, da Bog poskrbi za nas? Na ta vprašanja smo v oddaji "Za življenje" skušali odgovoriti z zaporniškim duhovnikom Robertom Friškovcem.


Brezhibnost vozila - kaj pa voznika? Pojdite z nami na program varne vožnje

Večina je prepričana, da sodi med dobre voznike. Ne preučujemo, ne kritiziramo, le svetujemo,  je v Svetovalnici dejal inštruktor varne vožnje AMZS-ja, trudijo se za višji nivo varnosti na cestah. Statistika kaže, da mnogi živimo v zmotnem prepričanju o svojih vozniških sposobnostih, tudi zato, ker se ne prepričamo, kakšni so z leti naši odzivi in reakcije.


Dvanajst žensk v mrazu in ledu, v moči sodelovanja

Kmalu bo leto dni, kar so dekleta iz evropskih in arabskih držav osvojila severni pol. Tisoč jih je želelo biti del te skupine, izbranih je bilo dvanajst, med njimi slovenska novinarka, Nataša Briški.


Novejše novice | Starejše novice