Ljubljana, torek, 16. oktober 2018, 07:47

Evropski parlament s pobudo "Tokrat grem volit"

Državljani in državljanke EU bomo maja prihodnje leto na volitvah v vseh članicah povezave izbrali poslance, ki nas bodo zastopali v Evropskem parlamentu. Pisarna Evropskega parlamenta želi pred volitvami, s kampanjo "Tokrat grem volit" spodbuditi k čimvečji udeležbi na volitvah. Gre za del demokratičnega procesa, ki je bistven za prihodnost EU. Čim večja bo udeležba, tem večja bo legitimnost novega sklica.


VIDEO: Nočemo miloščine, želimo le pošten odnos do našega stanu!

"Za nas kmetice in kmete štejejo samo in izključno le dejanja, obljub smo slišali že veliko preveč," pravi Karolina Dragica Črešnar, aktualna Kmetica leta in slavnostna govornica na včerajšnjem 15. shodu kmetov pri bl. A. M. Slomšku.


24. Gala koncert Radia Ognjišče

V nedeljo, 18. novembra 2018, pripravljamo tradicionalni Gala koncert ob obletnici začetka 24-urnega radijskega programa. Začetek je bil v letu 1994, 28. 11., zato je letos že 24. obletnica. Koncert bo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma ob 15.00 in 19.00. Večerni koncert bomo neposredno prenašali v radijskem programu. Vstopnice so že na voljo.


Peter Kuhar: S posploševanjem ni rezultatov, dobimo le predsodek

Peter Kuhar je slavist, publicist, prevajalec, književni ustvarjalec, organizator literarnih prireditev, upokojeni novinar ter dolgoletni urednik oddaj o kulturi na nacionalni televizijski hiši. Gostili smo ga v oddaji Naš gost.


Če izgubimo čas za odnose, izgubimo smisel družine

Alenka Rebula Tuta, psihologinja, je profesorica na srednji šoli v Trstu, zato smo pogovor v oddaji »Za življenje, za danes in jutri« začeli z vprašanjem naglice in kako spremljati otroke, mladostnike pri njihovem šolskem delu.


VIDEO: Ritem srca ogrel in navdušil

Športno dvorano Osnovne šole Alojzija Šuštarja je na četrtkov večer 11. oktobra 2018 napolnilo 1200 mladih, malo manj mladih in tudi nekaterih najmlajših, željnih prijetnega večera ob duhovni glasbi, novih skladbah in tistih, ki jih dobro poznajo že iz mladinskih pevskih sestavov in od drugod. »Bilo je fenomenalno!« »Noro, petje, slavljenje, vau!« »Večer z neverjetno energijo!« »Večer slavljenja in molitve!« »Pozitivni šok!« To je le nekaj besed udeležencev, prav vsi pa so dvorano zapuščali z nasmehom in navdušenjem na obrazu.


VIDEO in FOTO: Ritem srca 2018: Prižgite luč v svojih srcih!

Ne prosim, da odstraniš ovire na naši poti, ampak da nam daš moči in iznajdljivosti, da jih bomo vedno znova premagovali, obšli, odstranili… Ne prosim, da nam prizanašaš, ampak da nam daš poguma in duhovitosti, da bomo vedno znova našli smisel. Ne prosim za nič drugega kot za vero, upanje in ljubezen!


VIDEO: NOCOJ 16. Ritem srca. Prideš?

Letošnji že 16. festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2018, bo zaznamoval nocojšnji večer, odvijal pa se bo v športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani. Dogajanje bomo začeli z glasbenim ogrevanjem ob 18.00 v avli OŠ, ob 19.30 pa se bo v športni dvorani OŠ začel glavni dogodek. Tudi letošnji festival prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Kristina Sadar – Tvoja sem

Kristina Sadar je svež glas, a je na festivalu nastopila že pred leti, mlajša in manjša. Dogodek se ji zdi dobra priložnost za mlade, da uživajo v glasbi.


Odsev – Getsemani

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.


Novejše novice | Starejše novice